Prof. Dr. Canan Karatay'dan Lösemi Açıklaması:Çocuklarımızda ve Gençlerimizde Artış Gösterdi

SAĞLIK 13.09.2024 - 03:00, Güncelleme: 13.09.2024 - 03:00 725 kez okundu.
 

Prof. Dr. Canan Karatay'dan Lösemi Açıklaması:Çocuklarımızda ve Gençlerimizde Artış Gösterdi

Kan kanseri, diğer adıyla lösemi, nedenleri tam olarak tespit edilememiş bir hastalıktır.
Lösemi Neden Arttı? Kan kanseri, diğer adıyla lösemi, nedenleri tam olarak tespit edilememiş bir hastalıktır. Ancak, geçmişte kullanılan kimyasal ilaçlar, radyoterapi ve kemoterapi gibi tedavi yöntemlerinin bu hastalığa yol açabileceği düşünülmektedir. Genetik faktörler, sigara, alkol, kimyasal maddelere maruz kalma, sağlıksız beslenme ve enfeksiyonlar da löseminin nedenleri arasında sayılmaktadır. Prof. Dr. Canan Karatay, lösemi vakalarındaki artışa dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Lösemi Gençlerimizde Artış Gösterdi" Prof. Dr. Karatay, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, löseminin özellikle gençlerde arttığını ifade etti. "Lösemi, gençlerimizde çok fazla görülmeye başladı. Bunun sebebi ‘Covid’ değil, koruyucu diye kollara vurulan sıvılardan sonra tüm kanser türlerinde olduğu gibi -turbo kanser diyoruz- çocuklarımızda ve gençlerimizde arttı" dedi. Otopsi Raporları ve Eleştiriler Karatay, mayıs ayında yayımlanan bir çalışmaya da dikkat çekti. 325 kişinin otopsisi incelendiğinde, Covid sıvılarının etkisiyle kalp krizi oranının yüzde 25 arttığı ve kanser vakalarının da yükseldiği belirtildi. "Sıvıların yan etkilerinde ani ölümler, kalp yavaşlamaları görüldü. Sıvıların efendileri, çocuk doktorları kusura bakmasınlar bana karşı geldiler. Ama artık bu otopsi raporu ile bu sıvıların ölümlere sebep olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu. Zeytinyağı ve Pıhtılaşma Önlemleri Prof. Dr. Karatay, pıhtının önlenmesi için zeytinyağının önemli olduğunu vurguladı. "Pıhtının önlenmesi için zeytinyağı çok önemlidir. Soğuk sıkım zeytinyağı içilebilir. Çocuklara bol bol içirebilirsiniz. Zeytinyağı kalp krizini, felci ve kan pıhtılaşmasını önler. Ayrıca kabızlığı önler ve depresyona etkisi vardır" dedi. Ayrıca, kola vurulan sıvıların vücudun savunma sistemini zayıflattığını belirterek, vücudu alkali kılmak ve zeytinyağı tüketmek gerektiğini ifade etti. Lösemi Belirtileri Lösemi belirtileri, çocuklar ve yetişkinlerde farklılık gösterebilmektedir. Çocuklardaki belirtiler arasında vücutta nedensiz morarmalar, darbe sonrası orantısız çürükler, karaciğer veya dalakta büyüme, kansızlık, bacak ağrıları ve sürekli sağlık sorunları yer alır. Yetişkinlerde ise yorgunluk, diş etlerinde şişme, ani kilo kaybı, iştahsızlık, yüksek ateş, ağrısız lenf bezleri şişliği, nefes alma zorluğu, burunda kanama, karaciğer veya dalakta büyüme, öksürük ve terleme gibi belirtiler görülür.  
Kan kanseri, diğer adıyla lösemi, nedenleri tam olarak tespit edilememiş bir hastalıktır.

Lösemi Neden Arttı?

Kan kanseri, diğer adıyla lösemi, nedenleri tam olarak tespit edilememiş bir hastalıktır. Ancak, geçmişte kullanılan kimyasal ilaçlar, radyoterapi ve kemoterapi gibi tedavi yöntemlerinin bu hastalığa yol açabileceği düşünülmektedir. Genetik faktörler, sigara, alkol, kimyasal maddelere maruz kalma, sağlıksız beslenme ve enfeksiyonlar da löseminin nedenleri arasında sayılmaktadır. Prof. Dr. Canan Karatay, lösemi vakalarındaki artışa dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

" Lösemi Gençlerimizde Artış Gösterdi"

Prof. Dr. Karatay, YouTube kanalında yaptığı açıklamada, löseminin özellikle gençlerde arttığını ifade etti. "Lösemi, gençlerimizde çok fazla görülmeye başladı. Bunun sebebi ‘Covid’ değil, koruyucu diye kollara vurulan sıvılardan sonra tüm kanser türlerinde olduğu gibi -turbo kanser diyoruz- çocuklarımızda ve gençlerimizde arttı" dedi.

Otopsi Raporları ve Eleştiriler

Karatay, mayıs ayında yayımlanan bir çalışmaya da dikkat çekti. 325 kişinin otopsisi incelendiğinde, Covid sıvılarının etkisiyle kalp krizi oranının yüzde 25 arttığı ve kanser vakalarının da yükseldiği belirtildi. "Sıvıların yan etkilerinde ani ölümler, kalp yavaşlamaları görüldü. Sıvıların efendileri, çocuk doktorları kusura bakmasınlar bana karşı geldiler. Ama artık bu otopsi raporu ile bu sıvıların ölümlere sebep olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu.

Zeytinyağı ve Pıhtılaşma Önlemleri

Prof. Dr. Karatay, pıhtının önlenmesi için zeytinyağının önemli olduğunu vurguladı. "Pıhtının önlenmesi için zeytinyağı çok önemlidir. Soğuk sıkım zeytinyağı içilebilir. Çocuklara bol bol içirebilirsiniz. Zeytinyağı kalp krizini, felci ve kan pıhtılaşmasını önler. Ayrıca kabızlığı önler ve depresyona etkisi vardır" dedi. Ayrıca, kola vurulan sıvıların vücudun savunma sistemini zayıflattığını belirterek, vücudu alkali kılmak ve zeytinyağı tüketmek gerektiğini ifade etti.

Lösemi Belirtileri

Lösemi belirtileri, çocuklar ve yetişkinlerde farklılık gösterebilmektedir. Çocuklardaki belirtiler arasında vücutta nedensiz morarmalar, darbe sonrası orantısız çürükler, karaciğer veya dalakta büyüme, kansızlık, bacak ağrıları ve sürekli sağlık sorunları yer alır. Yetişkinlerde ise yorgunluk, diş etlerinde şişme, ani kilo kaybı, iştahsızlık, yüksek ateş, ağrısız lenf bezleri şişliği, nefes alma zorluğu, burunda kanama, karaciğer veya dalakta büyüme, öksürük ve terleme gibi belirtiler görülür.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.