UAESEB Türk Dünyası İdealinin Vücut Bulmuş Halidir

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.10.2019 - 12:21, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1532+ kez okundu.
 

UAESEB Türk Dünyası İdealinin Vücut Bulmuş Halidir

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile birlikte 7-10 Ekim 2019 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da bir dizi toplantıya katıldı.
Genel Başkan Geylan, Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası’nın 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Zamanın Getirdiği Sendikal Gerçekler ve Güçlükler” konulu Uluslararası Yuvarlak Masa Toplantısı ile Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası’nın 14. Olağan Genel Kurulu’nda hazır bulundu. Toplantılarda; Türk Eğitim-Sen’in de aralarında bulunduğu UAESEB’e bağlı kuruluşların temsilcileri, Eğitim Enternasyonel (EI), Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi (ETUCE), Uluslararası Sendikalar Birliği (ITUA) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ICTU) yetkilileri ve bu kuruluşlara bağlı ülkelerin temsilcileri ile Kazakistan Eğitim Bakanlığı yetkilileri katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler. MEMUR SENDİKALARI 10 YIL YASAL MEVZUATTAN MAHRUM KALDI Geylan toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin toplumsal kalkınmanın itici gücü ve ön koşulu olduğunu söyleyerek, eğitim alanında örgütlenmeyi çok önemsediğini kaydetti. Sendikaların kamu yönetiminin bir paydaşı olduğuna vurgu yapan Geylan, Türkiye’de sendikal hayatın işçi ve memur sendikacılığı olarak iki kulvarda yürüdüğünü bildirdi. Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaların 1992 yılında kurulduğunu ancak yasal zemine 2001 yılında kavuştuğunu söyleyen Geylan, “Memur sendikaları yaklaşık 10 yıl yasal mevzuattan mahrum bir şekilde faaliyetlerini yürüttü” dedi. Geylan, “Ülkemizin imzaladığı bir takım uluslararası sözleşmelere dayanarak haklarımızı kullanmaya çalıştık. Ancak parlamentomuzun 2001 yılında kabul ettiği sendika kanunu ile birlikte yasal bir zemine kavuştuk. Türkiye’de eğitim alanında örgütlü 20’nin üzerinde sendika bulunmaktadır. Bu sendikalar arasında Türk Eğitim-Sen gerek üye sayısı ile gerekse faaliyetleri ile göz doldurmaktadır, Türkiye’de muteber bir yere sahiptir” dedi. (BSHA)
Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ile birlikte 7-10 Ekim 2019 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da bir dizi toplantıya katıldı.

Genel Başkan Geylan, Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası’nın 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Zamanın Getirdiği Sendikal Gerçekler ve Güçlükler” konulu Uluslararası Yuvarlak Masa Toplantısı ile Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası’nın 14. Olağan Genel Kurulu’nda hazır bulundu. Toplantılarda; Türk Eğitim-Sen’in de aralarında bulunduğu UAESEB’e bağlı kuruluşların temsilcileri, Eğitim Enternasyonel (EI), Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi (ETUCE), Uluslararası Sendikalar Birliği (ITUA) Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ICTU) yetkilileri ve bu kuruluşlara bağlı ülkelerin temsilcileri ile Kazakistan Eğitim Bakanlığı yetkilileri katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler.
MEMUR SENDİKALARI 10 YIL YASAL MEVZUATTAN MAHRUM KALDI
Geylan toplantıda yaptığı konuşmada eğitimin toplumsal kalkınmanın itici gücü ve ön koşulu olduğunu söyleyerek, eğitim alanında örgütlenmeyi çok önemsediğini kaydetti. Sendikaların kamu yönetiminin bir paydaşı olduğuna vurgu yapan Geylan, Türkiye’de sendikal hayatın işçi ve memur sendikacılığı olarak iki kulvarda yürüdüğünü bildirdi. Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikaların 1992 yılında kurulduğunu ancak yasal zemine 2001 yılında kavuştuğunu söyleyen Geylan, “Memur sendikaları yaklaşık 10 yıl yasal mevzuattan mahrum bir şekilde faaliyetlerini yürüttü” dedi. Geylan, “Ülkemizin imzaladığı bir takım uluslararası sözleşmelere dayanarak haklarımızı kullanmaya çalıştık. Ancak parlamentomuzun 2001 yılında kabul ettiği sendika kanunu ile birlikte yasal bir zemine kavuştuk. Türkiye’de eğitim alanında örgütlü 20’nin üzerinde sendika bulunmaktadır. Bu sendikalar arasında Türk Eğitim-Sen gerek üye sayısı ile gerekse faaliyetleri ile göz doldurmaktadır, Türkiye’de muteber bir yere sahiptir” dedi. (BSHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.