Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan İzmir İçin Dört Yeni İç Hat Müjdesi

EGE HABERLERİ 04.10.2024 - 13:49, Güncelleme: 04.10.2024 - 13:49 146 kez okundu.
 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan İzmir İçin Dört Yeni İç Hat Müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası İzmir’e dört yeni iç hat seferinin müjdesini verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası İzmir’e dört yeni iç hat seferinin müjdesini verdi. İstanbul’da düzenlenen toplantıda THY, Pegasus, AJet ve SunExpress gibi havayolu devlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki iç hat sefer eksikliklerini masaya yatırdı. Özellikle yoğun talep gören bölgelerdeki uçuşların artırılacağını vurgulayan Uraloğlu, İzmir için yeni uçuş hatları açılacağını açıkladı. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Uraloğlu, “Bakanlık olarak, havayolu işletmeleri ile düzenli olarak istişareler gerçekleştiriyor ve özellikle iç hatlarda sefer eksikliklerini gidermek adına gerekli planlamalar yapıyoruz. İzmir, bu çerçevede özel bir yere sahip. Hem yurtiçi hem de yurtdışı yolculuklarda önemli bir noktada bulunan İzmir’e, yeni hatlar ekleyerek vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracağız,” dedi. Yeni Hatlar Açılıyor Bakan Uraloğlu, SunExpress tarafından İzmir'den başlayacak dört yeni iç hat seferinin detaylarını da paylaştı. Ekim ayı sonunda başlayacak olan bu yeni seferler kapsamında İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas ve İzmir-Şanlıurfa uçuşlarının başlatılacağını belirtti. Bu adımla birlikte İzmir’in Anadolu şehirlerine olan hava bağlantısı güçlendirilecek. Ayrıca, vatandaşlardan gelen yoğun taleplerin dikkate alındığını vurgulayan Uraloğlu, yaz döneminde yaşanan uçuş yoğunluklarının çözülmesi için ek seferlerin planlandığını söyledi. Havayolu Taşımacılığında Rekor Yıl Türk havacılık sektörünün 2023 yılında büyük bir başarı yakaladığını dile getiren Bakan Uraloğlu, Cumhuriyetin 100. yılında 214 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların rekorunu kırdıklarını belirtti. Havayolu sektöründe yaşanan bu büyümenin, Türkiye’nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve yeni havalimanlarının hizmete alınmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Yıl sonunda 236 milyon yolcu sayısına ulaşmayı hedefliyoruz,” dedi. Yeni iç hat seferleriyle birlikte İzmir, Türkiye genelinde önemli bir havacılık merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bakanlık tarafından yapılan planlamalar, İzmir’in Anadolu’ya daha güçlü hava bağlantıları sunmasını sağlayacak ve vatandaşların seyahatlerini daha kolay ve erişilebilir hale getirecek.  
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası İzmir’e dört yeni iç hat seferinin müjdesini verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası İzmir’e dört yeni iç hat seferinin müjdesini verdi. İstanbul’da düzenlenen toplantıda THY, Pegasus, AJet ve SunExpress gibi havayolu devlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelen Bakan Uraloğlu, Türkiye'deki iç hat sefer eksikliklerini masaya yatırdı. Özellikle yoğun talep gören bölgelerdeki uçuşların artırılacağını vurgulayan Uraloğlu, İzmir için yeni uçuş hatları açılacağını açıkladı.

Toplantının ardından basın açıklaması yapan Uraloğlu, “Bakanlık olarak, havayolu işletmeleri ile düzenli olarak istişareler gerçekleştiriyor ve özellikle iç hatlarda sefer eksikliklerini gidermek adına gerekli planlamalar yapıyoruz. İzmir, bu çerçevede özel bir yere sahip. Hem yurtiçi hem de yurtdışı yolculuklarda önemli bir noktada bulunan İzmir’e, yeni hatlar ekleyerek vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracağız,” dedi.

Yeni Hatlar Açılıyor

Bakan Uraloğlu, SunExpress tarafından İzmir'den başlayacak dört yeni iç hat seferinin detaylarını da paylaştı. Ekim ayı sonunda başlayacak olan bu yeni seferler kapsamında İzmir-Elazığ, İzmir-Nevşehir, İzmir-Sivas ve İzmir-Şanlıurfa uçuşlarının başlatılacağını belirtti. Bu adımla birlikte İzmir’in Anadolu şehirlerine olan hava bağlantısı güçlendirilecek. Ayrıca, vatandaşlardan gelen yoğun taleplerin dikkate alındığını vurgulayan Uraloğlu, yaz döneminde yaşanan uçuş yoğunluklarının çözülmesi için ek seferlerin planlandığını söyledi.

Havayolu Taşımacılığında Rekor Yıl

Türk havacılık sektörünün 2023 yılında büyük bir başarı yakaladığını dile getiren Bakan Uraloğlu, Cumhuriyetin 100. yılında 214 milyon yolcu taşıyarak tüm zamanların rekorunu kırdıklarını belirtti. Havayolu sektöründe yaşanan bu büyümenin, Türkiye’nin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve yeni havalimanlarının hizmete alınmasıyla mümkün olduğunu vurgulayan Uraloğlu, "Yıl sonunda 236 milyon yolcu sayısına ulaşmayı hedefliyoruz,” dedi.

Yeni iç hat seferleriyle birlikte İzmir, Türkiye genelinde önemli bir havacılık merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bakanlık tarafından yapılan planlamalar, İzmir’in Anadolu’ya daha güçlü hava bağlantıları sunmasını sağlayacak ve vatandaşların seyahatlerini daha kolay ve erişilebilir hale getirecek.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.