48’i milli toplam 246 sporcu Egeli oldu
48’i milli toplam 246 sporcu Egeli oldu
Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi yetenek sınavları sona erdi, geçen yıl 803 öğrenci adayının başvurduğu sınavlara bu yıl bin 751 kişi başvurdu. Toplam 5 programa girmek için ter döken öğrenci adaylarından 48’i milli sporcu olmak üzere 246’sı Ege Üniversitesinin bir parçası oldu.
Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin yetenek sınavları sona erdi, sonuçlar fakültenin web sayfasında yayınlandı. Fakültenin yetenek sınavlarına geçen yıl 803 öğrenci adayı başvururken, bu yıl sınavlara bin 751 kişi başvurdu. Zorlu geçen yetenek sınavlarında, 5 programa 4’ü engelli 48’i milli sporcu olmak üzere toplam 246 başarılı olarak Ege Üniversitene kayıtlanmaya hak kazandı. Yetenek sınavlarını başarıyla geçen gençleri tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Zorlu bir süreçten geçerek üniversitemizin parçası olan gençleri unutulmaz bir üniversite yaşamı bekliyor. Donanımlı öğretim elemanlarımızdan alacakları eğitimin yanı sıra öğrencilerimiz, öğrenci toplulukları, sosyal ve kültürel faaliyetlerde yer alarak kendilerini her anlamda geliştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca yeniden yapılandırdığımız Ege Üniversitesi Spor Kulübümüzün de kapıları gençlerimize sonuna kadar açık” diye konuştu.
64 BİN METREKARELİK AÇIK VE KAPALI SPOR TESİSİ
Spor Bilimleri Fakültesi eğitim faaliyetlerini, atletizm sahası, jimnastik salonu, kapalı ve açık yüzme havuzu, oyun sporları eğitimi ve uygulamaları için uygun tesisler, mücadele sporları, fitness, doğa sporları, su sporları gibi tesisleri olmak üzere toplamda 64 bin 485 metrekare kapalı ve açık spor tesisinde sürdürüyor. Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi Anabilim Dalı, Sporda Psiko-sosyal Alanlar Anabilim Dalı, Spor Sağlık Bilimleri Anabilim Dalı, Hareket ve Antrenman Anabilim Dalı ve Spor Yönetim Bilimleri Anabilim Dalı olmak üzere 5 farklı anabilim dalında lisansüstü öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Ayrıca fakülte bilimsel faaliyetlerini, Spor Biyomekaniği, Spor Psikolojisi, Kinantropometri, Bilgisayar, Egzersiz Biyokimyası, İklimlendirme, Egzersiz Biyokimyası, İklimlendirme, Kinesiyoloji-Kuvvet, Performans ve Anatomi laboratuvarları olmak üzere zengin donanıma sahip 9 laboratuvarda yapıyor. Bu bilimsel faaliyetlerin yürütülmesinde lisans ve lisansüstü öğrencilerinin çalışmalarında gerekli bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri için zengin içeriğe sahip Spor Bilimleri İhtisas Kütüphanesi’ni de bünyesinde barındıran fakülte, ERASMUS Projesi kapsamında halen 11 farklı ülkeden 12 üniversite ile gerçekleştirdiği işbirliği ve eğitim proje ortaklığına devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.