Ak partili Kaya "Kirletilirken sustunuz, temizlenecekken bağırıyorsunuz"

EGE HABERLERİ 06.08.2024 - 12:32, Güncelleme: 06.08.2024 - 12:32 5350+ kez okundu.
 

Ak partili Kaya "Kirletilirken sustunuz, temizlenecekken bağırıyorsunuz"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir'deki kurşun fabrikasının ruhsatının CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini ve bu sürecin 25 yıldır çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti.
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'na Kurşun Fabrikası Eleştirisi Kaya, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem de TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın, çevreyi kirleten firmaya karşı sessiz kaldığını ve bu durumu yıllardır koruduklarını vurguladı. Kaya, 2007 yılında TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın çevre kirliliği yaratan bu firmayı etkinliklerine sponsor yaptığını, o dönemde CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de işyeri açma ve çalışma ruhsatını tazeleme gibi adımlarla firmayı desteklediğini ifade etti. Şimdi ise bu kurumların suçluluk psikolojisiyle seslerini yükselttiğini, bu süreçte çevre kirliliğini artıranları koruyup kolladıklarını söyledi. Kaya, Nükleer Düzenleme Kurulu'nun 2023'te radyoaktif atıklar ve toprak kirliliği için başlattığı iyileştirme faaliyetlerinin ayrıntılarına da değindi. Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Atık İşleme Tesisi'ne ve diğer lisanslı tesislere gönderilen atıkların yanı sıra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın denetimlerinin süreceğini belirtti. Son olarak, Kaya, çevre kirliliği yaratılırken sessiz kalan kurumların, temizleme sürecinde neden bu kadar yüksek sesle tepki verdiğini ve bu süreçte saklanan bir şey olup olmadığını sorguladı.
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir'deki kurşun fabrikasının ruhsatının CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından verildiğini ve bu sürecin 25 yıldır çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'na Kurşun Fabrikası Eleştirisi

Kaya, hem İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hem de TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın, çevreyi kirleten firmaya karşı sessiz kaldığını ve bu durumu yıllardır koruduklarını vurguladı.

Kaya, 2007 yılında TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın çevre kirliliği yaratan bu firmayı etkinliklerine sponsor yaptığını, o dönemde CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de işyeri açma ve çalışma ruhsatını tazeleme gibi adımlarla firmayı desteklediğini ifade etti. Şimdi ise bu kurumların suçluluk psikolojisiyle seslerini yükselttiğini, bu süreçte çevre kirliliğini artıranları koruyup kolladıklarını söyledi.

Kaya, Nükleer Düzenleme Kurulu'nun 2023'te radyoaktif atıklar ve toprak kirliliği için başlattığı iyileştirme faaliyetlerinin ayrıntılarına da değindi. Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi Atık İşleme Tesisi'ne ve diğer lisanslı tesislere gönderilen atıkların yanı sıra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın denetimlerinin süreceğini belirtti.

Son olarak, Kaya, çevre kirliliği yaratılırken sessiz kalan kurumların, temizleme sürecinde neden bu kadar yüksek sesle tepki verdiğini ve bu süreçte saklanan bir şey olup olmadığını sorguladı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.