Başkan Kılıç: Buca Metrosu öyle ya da böyle gelecek!

OTOMOTİV/MOTOR/YAT 07.04.2022 - 12:00, Güncelleme: 07.04.2022 - 12:25 3553+ kez okundu.
 

Başkan Kılıç: Buca Metrosu öyle ya da böyle gelecek!

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Haber Gündemim’e özel Buca gündemine dair açıklamalarda bulundu. Buca hakkında merak edilen soruları yanıtladı.
ÖYLE YA DA BÖYLE BUCA METROSU GELECEK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapımı başlatılan Buca Metrosu’nun ihale sürecinin mahkeme tarafından durdurulmasının ardından ihalenin ne durumda olduğu ve metronun yapımının devam edip etmeyeceği konusuna, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç açıklık getirdi. Başkan Kılıç, Buca Metrosu’nun durumu ile ilgili;‘’Tunç Başkan bir açıklama yaptı, ihale devam edecek ve Buca Metrosu öyle ya da böyle gelecek. Mahkemenin vermiş olduğu bir karar var ancak bu proje, kredilendirilmesine kadar uluslararası standartlarda ve her şey prosedürlere uygun, o yüzden sürecin yakın zamanda sonuçlanacağına inanıyorum. Burada proje büyükşehir tarafından yürütüldüğünden dolayı benim vereceğim bilgi tam olarak açıklayıcı olmayabilir ancak aldığımız bilgiye göre, Buca Metrosu’nun ihalesi de yapım süreci de devam ediyor.’’     BUCA’DA TRAFİK PROBLEMİ KALMAYACAK Buca’nın en büyük problemlerinden biri olan trafik konusu hakkında projeler yürütüldüğünden bahseden Kılıç; “Bildiğiniz üzere biz burada cezaevinin kaldırılması ile ilgili uzun soluklu bir mücadele verdik.  Hizmetin siyaseti olmaz şiarı ile yola çıktık ve bütün paydaşlar burada gerekli desteği bize sundular, nihayetinde cezaevi kapatıldı ve şu anda yıkım aşaması başladı. Bizim burada en büyük önceliğimiz, başta yıkımın insan sağlığına zarar gelmeyecek şekilde gerçekleşmesi ve cezaevinin tam ikiye böldüğü Adnan Kahveci caddesinin trafiğe açılması. Adnan Kahveci caddesi trafiğe açıldığında ve bağlantı sağlandığı takdirde Menderes Caddesi’nin paraleli konumunda yeni bir caddemiz ortaya çıkacak. Buca’yı baştan sona doğu batı istikametinde dolaşacak bu rotada Doğuş, Erdem, Onat Caddesi ve Uçan Yol birbirine bağlanacak. İlerleyen aşamada metronun hayata geçmesi ile beraber Adnan Kahveci ve Menderes Cadde’lerinde gerçekleştirilmesi planlanan tek yön projesi ile beraber Buca’da trafik açısından ciddi bir rahatlama yaşanacak.” açıklamalarında bulundu. BUCA’DA GENÇLERİMİZE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLIYORUZ Buca’da gençlerin istihdam edilmesi ve tecrübe kazanmaları için projelerinin olduğundan bahseden Kılıç, geçen yıl proje kapsamında istihdam ofisine başvuran gençlerin, firmalarla ve fabrikalarla görüşmesini sağlayarak, 800’e yakın gence iş olanağı sağlandığını dile getirdi. Aynı zamanda şiddet gören ve maddi durumu kötü olan kadınlar için meslek edindirme kurslarının da olduğundan bahseden Kılıç, kadınların ve gençlerin hayata tutunmalarını kolaylaştıracak çalışmalarla Buca Belediyesi’nin istihdama önem verdiğinin altını çizdi.
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Haber Gündemim’e özel Buca gündemine dair açıklamalarda bulundu. Buca hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

ÖYLE YA DA BÖYLE BUCA METROSU GELECEK

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapımı başlatılan Buca Metrosu’nun ihale sürecinin mahkeme tarafından durdurulmasının ardından ihalenin ne durumda olduğu ve metronun yapımının devam edip etmeyeceği konusuna, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç açıklık getirdi.

Başkan Kılıç, Buca Metrosu’nun durumu ile ilgili;‘’ Tunç Başkan bir açıklama yaptı, ihale devam edecek ve Buca Metrosu öyle ya da böyle gelecek. Mahkemenin vermiş olduğu bir karar var ancak bu proje, kredilendirilmesine kadar uluslararası standartlarda ve her şey prosedürlere uygun, o yüzden sürecin yakın zamanda sonuçlanacağına inanıyorum. Burada proje büyükşehir tarafından yürütüldüğünden dolayı benim vereceğim bilgi tam olarak açıklayıcı olmayabilir ancak aldığımız bilgiye göre, Buca Metrosu’nun ihalesi de yapım süreci de devam ediyor.’’

 

 

BUCA’DA TRAFİK PROBLEMİ KALMAYACAK

Buca’nın en büyük problemlerinden biri olan trafik konusu hakkında projeler yürütüldüğünden bahseden Kılıç; “Bildiğiniz üzere biz burada cezaevinin kaldırılması ile ilgili uzun soluklu bir mücadele verdik.  Hizmetin siyaseti olmaz şiarı ile yola çıktık ve bütün paydaşlar burada gerekli desteği bize sundular, nihayetinde cezaevi kapatıldı ve şu anda yıkım aşaması başladı.

Bizim burada en büyük önceliğimiz, başta yıkımın insan sağlığına zarar gelmeyecek şekilde gerçekleşmesi ve cezaevinin tam ikiye böldüğü Adnan Kahveci caddesinin trafiğe açılması. Adnan Kahveci caddesi trafiğe açıldığında ve bağlantı sağlandığı takdirde Menderes Caddesi’nin paraleli konumunda yeni bir caddemiz ortaya çıkacak. Buca’yı baştan sona doğu batı istikametinde dolaşacak bu rotada Doğuş, Erdem, Onat Caddesi ve Uçan Yol birbirine bağlanacak. İlerleyen aşamada metronun hayata geçmesi ile beraber Adnan Kahveci ve Menderes Cadde’lerinde gerçekleştirilmesi planlanan tek yön projesi ile beraber Buca’da trafik açısından ciddi bir rahatlama yaşanacak.” açıklamalarında bulundu.

BUCA’DA GENÇLERİMİZE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLIYORUZ

Buca’da gençlerin istihdam edilmesi ve tecrübe kazanmaları için projelerinin olduğundan bahseden Kılıç, geçen yıl proje kapsamında istihdam ofisine başvuran gençlerin, firmalarla ve fabrikalarla görüşmesini sağlayarak, 800’e yakın gence iş olanağı sağlandığını dile getirdi. Aynı zamanda şiddet gören ve maddi durumu kötü olan kadınlar için meslek edindirme kurslarının da olduğundan bahseden Kılıç, kadınların ve gençlerin hayata tutunmalarını kolaylaştıracak çalışmalarla Buca Belediyesi’nin istihdama önem verdiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.