Buca'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

EGE HABERLERİ (wep haberi ) - | 12.07.2024 - 17:41, Güncelleme: 12.07.2024 - 17:41 5894+ kez okundu.
 

Buca'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

251 kişinin anısına, Buca Kaymakamlığı himayesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) tarafından hatıra ormanı oluşturuldu.
15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde şehit olan 251 kişinin anısına, Buca Kaymakamlığı himayesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. Bu anlamlı etkinlik, Türkiye'deki SODAM'lar arasında bir ilk olma özelliği taşıyor.  Buca Zafer Mahallesi Orman alanında 15 Temmuz şehitleri için gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, ilçe protokolü, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında 251 çam fidanı toprakla buluşturuldu. Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ile şehitler için dualar edildi.  Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer törende yaptığı konuşmada, hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünün milletimize ve demokrasimize karşı yapılmış en büyük ihanet olduğuna vurgu yaparak “15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. Tunçer, konuşmasında şunları söyledi: "15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Bu hain darbe teşebbüsü, FETÖ’nün ülkemizin bağımsızlığına, birliğine ve dirliğine karşı yaptığı en alçak, en kanlı kalkışmadır. Bizler de her yıl 15 Temmuz’da o kanlı geceyi 'unutmadık, unutturmadık' demek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de Kaymakamlığımız bünyesinde kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) olarak güzel bir etkinlikteyiz. Bugün burada 15 Temmuz’da kaybettiğimiz 251 şehidimiz adına hatıra ormanı kuruyoruz. Bu anlamlı günde emeği geçen başta gençler olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”  Etkinlikte ayrıca öğrenciler ve vatandaşlar, şehitler için dualar ederek fidan dikiminde bulundu. Hatıra ormanı, gelecek nesillere 15 Temmuz ruhunu ve şehitlerin hatırasını aktarmak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle de desteklenecek.
251 kişinin anısına, Buca Kaymakamlığı himayesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) tarafından hatıra ormanı oluşturuldu.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde şehit olan 251 kişinin anısına, Buca Kaymakamlığı himayesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) tarafından hatıra ormanı oluşturuldu. Bu anlamlı etkinlik, Türkiye'deki SODAM'lar arasında bir ilk olma özelliği taşıyor.

  Buca Zafer Mahallesi Orman alanında 15 Temmuz şehitleri için gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, ilçe protokolü, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Etkinlik kapsamında 251 çam fidanı toprakla buluşturuldu. Törende Kur'an-ı Kerim tilaveti ile şehitler için dualar edildi.

  Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer törende yaptığı konuşmada, hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünün milletimize ve demokrasimize karşı yapılmış en büyük ihanet olduğuna vurgu yaparak “15 Temmuzu unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı. Tunçer, konuşmasında şunları söyledi:

"15 Temmuz'da hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilmiştir. Bu hain darbe teşebbüsü, FETÖ’nün ülkemizin bağımsızlığına, birliğine ve dirliğine karşı yaptığı en alçak, en kanlı kalkışmadır. Bizler de her yıl 15 Temmuz’da o kanlı geceyi 'unutmadık, unutturmadık' demek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de Kaymakamlığımız bünyesinde kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) olarak güzel bir etkinlikteyiz. Bugün burada 15 Temmuz’da kaybettiğimiz 251 şehidimiz adına hatıra ormanı kuruyoruz. Bu anlamlı günde emeği geçen başta gençler olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”

 Etkinlikte ayrıca öğrenciler ve vatandaşlar, şehitler için dualar ederek fidan dikiminde bulundu. Hatıra ormanı, gelecek nesillere 15 Temmuz ruhunu ve şehitlerin hatırasını aktarmak amacıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle de desteklenecek.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.