Fatih'te 3 Katlı Bina Çöktü: Bir Kişi Hafif Yaralandı

GÜNDEM/GÜNCEL 13.09.2024 - 01:54, Güncelleme: 13.09.2024 - 01:54 890 kez okundu.
 

Fatih'te 3 Katlı Bina Çöktü: Bir Kişi Hafif Yaralandı

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Zeyrek Mahallesi Büyük Karaman Caddesi'nde yer alan 3 katlı metruk bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Can kaybı yok.
İstanbul'un Fatih ilçesinde, Zeyrek Mahallesi Büyük Karaman Caddesi'nde yer alan 3 katlı metruk bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Olay dün saat 23.10 civarında meydana geldi ve bina çökmesi sonucu yoldan geçen bir kişi hafif şekilde yaralandı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Fatih'te 3 katlı metruk bir bina çöktü. Yoldan geçen bir kişi hafif yaralandı. Enkaz altında kalan kimse bulunmuyor" denildi. Çökme ihbarının alınmasının ardından olay yerine hızla çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri, binanın çökmesi sırasında yoldan geçerken yaralanan kişiye ambulansta müdahale etti. Ekiplerin, K9 köpekleri ve cihazlarla yaptığı arama-kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altında başka yaralı ya da can kaybına rastlanmadı. Polis, olay yerine güvenlik önlemleri alarak sokağı trafiğe kapattı. Enkazın çevresi demir bariyerlerle kapatıldı ve zabıta ekipleri bölgedeki güvenlik tedbirlerini sürdürmeye devam ediyor. Ekiplerin uzun süren çalışmaları, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmaması üzerine sonlandırıldı. Metruk binanın bitişiğindeki 4 katlı apartman ise tedbir amaçlı tahliye edildi. Çökmeden kısa süre önce binadan gelen sesler üzerine binanın çevresindeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirmişti. Olayın yaşandığı anı anlatan berber dükkanı işletmecisi Adnan Işık, "Daha önce binadan çatırdama sesleri geliyordu. Binanın sahibine de söyledik, çok eskiydi. Olay günü sesleri duyunca dışarı çıktım ve hemen karşı tarafa geçtim, ardından bina çöktü" diye konuştu. Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da yıkılan binanın çevresinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Turan, bu tür metruk binaların tehlike arz ettiğini ve en kısa sürede gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.  
İstanbul'un Fatih ilçesinde, Zeyrek Mahallesi Büyük Karaman Caddesi'nde yer alan 3 katlı metruk bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Can kaybı yok.

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Zeyrek Mahallesi Büyük Karaman Caddesi'nde yer alan 3 katlı metruk bina, büyük bir gürültüyle çöktü. Olay dün saat 23.10 civarında meydana geldi ve bina çökmesi sonucu yoldan geçen bir kişi hafif şekilde yaralandı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Fatih'te 3 katlı metruk bir bina çöktü. Yoldan geçen bir kişi hafif yaralandı. Enkaz altında kalan kimse bulunmuyor" denildi.

Çökme ihbarının alınmasının ardından olay yerine hızla çok sayıda polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri, binanın çökmesi sırasında yoldan geçerken yaralanan kişiye ambulansta müdahale etti. Ekiplerin, K9 köpekleri ve cihazlarla yaptığı arama-kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altında başka yaralı ya da can kaybına rastlanmadı.

Polis, olay yerine güvenlik önlemleri alarak sokağı trafiğe kapattı. Enkazın çevresi demir bariyerlerle kapatıldı ve zabıta ekipleri bölgedeki güvenlik tedbirlerini sürdürmeye devam ediyor. Ekiplerin uzun süren çalışmaları, herhangi bir olumsuz duruma rastlanmaması üzerine sonlandırıldı.

Metruk binanın bitişiğindeki 4 katlı apartman ise tedbir amaçlı tahliye edildi. Çökmeden kısa süre önce binadan gelen sesler üzerine binanın çevresindeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirmişti. Olayın yaşandığı anı anlatan berber dükkanı işletmecisi Adnan Işık, "Daha önce binadan çatırdama sesleri geliyordu. Binanın sahibine de söyledik, çok eskiydi. Olay günü sesleri duyunca dışarı çıktım ve hemen karşı tarafa geçtim, ardından bina çöktü" diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da yıkılan binanın çevresinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Başkan Turan, bu tür metruk binaların tehlike arz ettiğini ve en kısa sürede gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.