HAYALLER ENGELSİZDİR. HİÇ KİMSE GERİDE KALMASIN.

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.12.2019 - 10:26, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 1687+ kez okundu.
 

HAYALLER ENGELSİZDİR. HİÇ KİMSE GERİDE KALMASIN.

HAYALLER ENGELSİZDİR. HİÇ KİMSE GERİDE KALMASIN. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Erişilebilirlik” temalı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına katıldı. Program, braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen görme engelli Arda Yiğit ESKİ’nin Kur’an tilaveti ve Gökkuşağı İlkokulu kaynaştırma öğrencilerinin de içinde olduğu koro gösterisiyle devam etti. Burada bir konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, engellilerin sorunlarının çözüm noktasında Türkiye’de ilkleri başaran hükümet olduklarını belirterek şunları kaydetti: "Hükümetlerimiz döneminde tarihimizde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlara kapsamlı çözümler yaptıklarını belirten bakan SELÇUK,  ........ Engelliler için gündüz bakım hizmetlerini 81 ile yaymak istediklerinin altını çizen Bakan Selçuk, İlk defa 2012’de engelliler hakları kanununda yapılan önemli bir değişiklikle erişilebilirlik konusunda denetimlere başvurduk. Valiliklerimiz bünyesinde, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları oluşturduk. İzleme ve denetlemeyi vatandaşlarımızın başvurularını da kapsayacak şekilde yürütmekteyiz. Böylece denetimlerde erişilebilir olduğu tespit edilen bina, açık alan ve toplu taşıma araçlarına ’Erişilebilirlik Belgesi’ veriyoruz" diye konuştu. ......... Günümüze kadar 867 adet "Erişilebilirlik Belgesi" verdiklerini anımsatan Bakan Selçuk, şöyle konuştu: İstiyoruz ki; Türkiye’deki her ortam erişilebilir olsun. Hiçbir çocuk büyürken hiçbir ortamda geride kalmasın. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki hayaller engelsizdir. Hiç kimse geride kalmasın diyoruz." Program, ödül töreni ve aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından son buldu. Nesibe TÜKEL

HAYALLER ENGELSİZDİR. HİÇ KİMSE GERİDE KALMASIN.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Erişilebilirlik” temalı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına katıldı. Program, braille alfabesiyle Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen görme engelli Arda Yiğit ESKİ’nin Kur’an tilaveti ve Gökkuşağı İlkokulu kaynaştırma öğrencilerinin de içinde olduğu koro gösterisiyle devam etti.

Burada bir konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, engellilerin sorunlarının çözüm noktasında Türkiye’de ilkleri başaran hükümet olduklarını belirterek şunları kaydetti:

"Hükümetlerimiz döneminde tarihimizde ilk defa engellilik alanında yaşanan sorunlara kapsamlı çözümler yaptıklarını belirten bakan SELÇUK, 
........

Engelliler için gündüz bakım hizmetlerini 81 ile yaymak istediklerinin altını çizen Bakan Selçuk, İlk defa 2012’de engelliler hakları kanununda yapılan önemli bir değişiklikle erişilebilirlik konusunda denetimlere başvurduk. Valiliklerimiz bünyesinde, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları oluşturduk. İzleme ve denetlemeyi vatandaşlarımızın başvurularını da kapsayacak şekilde yürütmekteyiz. Böylece denetimlerde erişilebilir olduğu tespit edilen bina, açık alan ve toplu taşıma araçlarına ’Erişilebilirlik Belgesi’ veriyoruz" diye konuştu.
.........

Günümüze kadar 867 adet "Erişilebilirlik Belgesi" verdiklerini anımsatan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

İstiyoruz ki; Türkiye’deki her ortam erişilebilir olsun. Hiçbir çocuk büyürken hiçbir ortamda geride kalmasın. Biz inanıyoruz ki biz beraber birlikte Türkiye’yiz. Ve erişilebilir bir Türkiye’de hiçbir vatandaşımızı geride bırakmadan ilerleyeceğimize inanıyoruz. Hep diyoruz ki hayaller engelsizdir. Hiç kimse geride kalmasın diyoruz."

Program, ödül töreni ve aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından son buldu.

Nesibe TÜKEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.