Akaryakıtta zam yağmuru devam ediyor!

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2022 - 18:11, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2364+ kez okundu.
 

Akaryakıtta zam yağmuru devam ediyor!

Araç sahiplerini canından bezdiren akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor. Önümüzdeki salı gününden itibaren akaryakıtta litre fiyatına tekrar zam gelmesi bekleniyor.
Küresel piyasalarda brent petrolün fırlaması, dolar kurundaki yükselişlerden etkilenirken akaryakıt fiyatlarına bir kez daha zam yapılacak. Benzinin litre fiyatı 15 liraya dayanırken, motorinin de litre fiyatına 2 Şubat'ta zam gelmişti, 4 Şubat gece yarısından itibaren LGP fiyatlarına da zam gelmişti.  Kaynaklarımız önümüzdeki salı gününden itibaren benzinin litre fiyatında 70 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 90 kuruşa yakın zam geleceği bilgisini paylaştı.    BENZİN LİTRE FİYATI KAÇ TL? Benzinin litre fiyatına gelen 39 kuruş zamdan sonra Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,12 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14,51 lira oldu. Benzinin litresi İstanbul'da 14,05 liradan 14,44 liraya, İzmir'de 14,13 liradan 14,52 liraya çıktı. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
Araç sahiplerini canından bezdiren akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor. Önümüzdeki salı gününden itibaren akaryakıtta litre fiyatına tekrar zam gelmesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda brent petrolün fırlaması, dolar kurundaki yükselişlerden etkilenirken akaryakıt fiyatlarına bir kez daha zam yapılacak. Benzinin litre fiyatı 15 liraya dayanırken, motorinin de litre fiyatına 2 Şubat'ta zam gelmişti, 4 Şubat gece yarısından itibaren LGP fiyatlarına da zam gelmişti. 

Kaynaklarımız önümüzdeki salı gününden itibaren benzinin litre fiyatında 70 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 90 kuruşa yakın zam geleceği bilgisini paylaştı. 
 

BENZİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

Benzinin litre fiyatına gelen 39 kuruş zamdan sonra Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da ortalama 14,12 liradan satılan benzinin litre fiyatı 14,51 lira oldu.

Benzinin litresi İstanbul'da 14,05 liradan 14,44 liraya, İzmir'de 14,13 liradan 14,52 liraya çıktı.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.