Başkent’te tarihi eser kaçakçılarına operasyon

ASAYİŞ/OLAY (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2022 - 11:01, Güncelleme: 08.12.2022 - 10:49 1072+ kez okundu.
 

Başkent’te tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Başkent’te tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda 229 adet sikke ve 2 adet tarihi obje ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Beypazarı ilçesinde ikamet eden K.D.’nin tarihi alanlarda izinsiz kazı yaptığı ve bulduğu tarihi eser niteliği taşıyan objeleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisine ulaştı. Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda şahsın üzerinde ve aracında yapılan aramada 229 adet çeşitli dönemlere ait sikke ve 2 adet tarihi obje ele geçirildi. Ele geçen eserlere el konulurken, K.D. hakkında adli işlem başlatıldı.
Başkent’te tarihi eser kaçakçılarına operasyon
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda 229 adet sikke ve 2 adet tarihi obje ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Beypazarı ilçesinde ikamet eden K.D.’nin tarihi alanlarda izinsiz kazı yaptığı ve bulduğu tarihi eser niteliği taşıyan objeleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisine ulaştı. Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda şahsın üzerinde ve aracında yapılan aramada 229 adet çeşitli dönemlere ait sikke ve 2 adet tarihi obje ele geçirildi. Ele geçen eserlere el konulurken, K.D. hakkında adli işlem başlatıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.