Aziz Kocaoğlu' Muharrem İnce açıklaması: 'Kan keybederiz'

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.08.2018 - 12:17, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2546+ kez okundu.
 

Aziz Kocaoğlu' Muharrem İnce açıklaması: 'Kan keybederiz'

Edremit Kitap Fuarı'nın konuğu olan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisindeki değişim tartışmalarına yönelik soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP için "değişim" mesajı yayımlayan Kocaoğlu, yerel seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kol kola girmemesi durumunda partinin kan kaybedeceği uyarısında bulundu.
2. Edremit Kitap Fuarı'nın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisindeki değişim tartışmalarına yönelik soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP için "değişim" mesajı yayımlayan Kocaoğlu, yerel seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kol kola girmemesi durumunda partinin kan kaybedeceği uyarısında bulundu. Kocaoğlu, "Önümüzde yerel seçim var. Genel Başkanımızla Cumhurbaşkanı adayımız kol kola girer ve cumhurbaşkanı adayının seçim kampanyasında gösterdiği performanstan yararlanırsak, yerel seçimi az yarayla atlatırız. Eğer bu olmazsa, genel seçimin akabinde önümüzde 4.5 sene daha seçim yok. Kan kaybederiz. Şahıslar önemli değil ama potansiyelden yararlanmak lazım. Bizim sıkıntımız şu; siyasetçi yetişmiyor" ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2. Edremit Kitap Fuarı’nın konuğu oldu, kentin kalkınmasını sağlayan "İzmir Modeli’ni anlattı. Yurtdışında bursla eğitim almış başarılı gençlerin siyasete kazandırılması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "CHP, mutlaka kendi ekonomik modelini bulup uygulamalı" dedi. Bu yıl Sabahattin Ali anısına düzenlenen 2. Edremit Kitap Fuarı kapsamındaki söyleşi etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin kalkınmadaki rolü ve kooperatifçilik alanındaki deneyimlerini anlattı. Engin Akman’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleyişi Edremitlilerin yanı sıra, Türkiye’nin birçok kentinden gelen ziyaretçiler de büyük bir ilgiyle dinledi. 2004 yılında göreve geldiğinde, o güne dek Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Türkiye’de çok az sayıda belediye başkanının yasal görevleri dışında kentlerinin kalkınmasına yönelik bir misyon üstlendiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Büyük kentler arasında ise bunu ilk biz başlattık" dedi. “Benim farkım bu” Yaşam öyküsünden kesitler de sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Siyasetçi bir aileden geliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatının toplantı odalarında büyüdüm. İlk seçim çalışmama 1954 senesinde 6 yaşındayken oy pusulası dağıtarak başladım. Çocukluğumdan gençliğime kadar süren çiftçilik tecrübem tarıma ve kırsala bakışımı şekillendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum ilk günden bu tarafa kentin kalkınmasından, kentlinin refahından, yaşam standardının artmasından kendimi sorumlu hissettim. Benim belediye başkanlığımın diğerlerinden farkı bu. Doğayı, toprağı, suyu koruyarak sürdürülebilir bir kalkınmayı hedef alarak bunu aklın ve bilimin rehberliğinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. KAYNAK EGEHABER
Edremit Kitap Fuarı'nın konuğu olan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisindeki değişim tartışmalarına yönelik soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP için "değişim" mesajı yayımlayan Kocaoğlu, yerel seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kol kola girmemesi durumunda partinin kan kaybedeceği uyarısında bulundu.

2. Edremit Kitap Fuarı'nın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisindeki değişim tartışmalarına yönelik soruları cevaplandırdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP için "değişim" mesajı yayımlayan Kocaoğlu, yerel seçim sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kol kola girmemesi durumunda partinin kan kaybedeceği uyarısında bulundu.

Kocaoğlu, "Önümüzde yerel seçim var. Genel Başkanımızla Cumhurbaşkanı adayımız kol kola girer ve cumhurbaşkanı adayının seçim kampanyasında gösterdiği performanstan yararlanırsak, yerel seçimi az yarayla atlatırız. Eğer bu olmazsa, genel seçimin akabinde önümüzde 4.5 sene daha seçim yok. Kan kaybederiz. Şahıslar önemli değil ama potansiyelden yararlanmak lazım. Bizim sıkıntımız şu; siyasetçi yetişmiyor" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2. Edremit Kitap Fuarı’nın konuğu oldu, kentin kalkınmasını sağlayan "İzmir Modeli’ni anlattı. Yurtdışında bursla eğitim almış başarılı gençlerin siyasete kazandırılması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "CHP, mutlaka kendi ekonomik modelini bulup uygulamalı" dedi.

Bu yıl Sabahattin Ali anısına düzenlenen 2. Edremit Kitap Fuarı kapsamındaki söyleşi etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin kalkınmadaki rolü ve kooperatifçilik alanındaki deneyimlerini anlattı. Engin Akman’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleyişi Edremitlilerin yanı sıra, Türkiye’nin birçok kentinden gelen ziyaretçiler de büyük bir ilgiyle dinledi.

2004 yılında göreve geldiğinde, o güne dek Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte Türkiye’de çok az sayıda belediye başkanının yasal görevleri dışında kentlerinin kalkınmasına yönelik bir misyon üstlendiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Büyük kentler arasında ise bunu ilk biz başlattık" dedi.

“Benim farkım bu”
Yaşam öyküsünden kesitler de sunan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Siyasetçi bir aileden geliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatının toplantı odalarında büyüdüm. İlk seçim çalışmama 1954 senesinde 6 yaşındayken oy pusulası dağıtarak başladım. Çocukluğumdan gençliğime kadar süren çiftçilik tecrübem tarıma ve kırsala bakışımı şekillendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum ilk günden bu tarafa kentin kalkınmasından, kentlinin refahından, yaşam standardının artmasından kendimi sorumlu hissettim. Benim belediye başkanlığımın diğerlerinden farkı bu. Doğayı, toprağı, suyu koruyarak sürdürülebilir bir kalkınmayı hedef alarak bunu aklın ve bilimin rehberliğinde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

KAYNAK EGEHABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.