Millî Eğitim Bakanlığı'ndan Asılsız Haber Açıklaması: 'Yalan Haberlere İtibar Etmeyin

EĞİTİM 27.06.2024 - 18:09, Güncelleme: 28.06.2024 - 10:23 2324+ kez okundu.
 

Millî Eğitim Bakanlığı'ndan Asılsız Haber Açıklaması: 'Yalan Haberlere İtibar Etmeyin

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in AK Parti Grup Toplantısı'nda, bir öğrencinin yetenek sınavına girmesiyle ilgili yardım talebinde bulunduğu iddialarına yönelik haberin asılsız olduğu açıklandı.
Bakanlık, yalan haberlere karşı uyardı.  Bu iddialara ilişkin açıklama Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sözcü TV'de yayımlandığı belirtilen haberde iddia edildiği gibi Sayın Bakanımızın böyle bir yazışması kesinlikle olmamıştır" denildi. İlgili yayın kuruluşuna bu durumun iletildiği, hukuki süreçlerin başlatılacağı bilgisi paylaşılmış ve bunun üzerine bahsi geçen haberin yayından kaldırıldığı bilgisi Bakanlıkla paylaşılmıştır. Basın meslek ilkelerine aykırı bu haber dolayısıyla adı geçen medya kuruluşu, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı'na yönelik bu iftiradan dolayı Türk milletinden özür dilemeye davet edildi. Açıklamada, yalan haberin sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralardaki yayılımının devam ettiğine dikkat çekilerek, "Şu bilinmelidir ki hemen her platformda Bakanlığımıza dönük karalama ve iftira kampanyası yürüterek kamuoyunun güvenini sarsmaya yönelik tutum sergileyen ve Sayın Bakanımıza sistematik itibar suikastı maksadıyla haber yapanlar ve bu yalan haberi yayımlayanlar hakkında Bakanlığımızca yasal işlem başlatılacaktır. Toplumu yalan, yanlış, iftira ve tezviratlarla manipüle eden bu ve benzeri kuruluşlara vatandaşlarımızca itibar edilmemesi önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in AK Parti Grup Toplantısı'nda, bir öğrencinin yetenek sınavına girmesiyle ilgili yardım talebinde bulunduğu iddialarına yönelik haberin asılsız olduğu açıklandı.

Bakanlık, yalan haberlere karşı uyardı.

 Bu iddialara ilişkin açıklama Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sözcü TV'de yayımlandığı belirtilen haberde iddia edildiği gibi Sayın Bakanımızın böyle bir yazışması kesinlikle olmamıştır" denildi. İlgili yayın kuruluşuna bu durumun iletildiği, hukuki süreçlerin başlatılacağı bilgisi paylaşılmış ve bunun üzerine bahsi geçen haberin yayından kaldırıldığı bilgisi Bakanlıkla paylaşılmıştır. Basın meslek ilkelerine aykırı bu haber dolayısıyla adı geçen medya kuruluşu, ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı'na yönelik bu iftiradan dolayı Türk milletinden özür dilemeye davet edildi.

Açıklamada, yalan haberin sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralardaki yayılımının devam ettiğine dikkat çekilerek, "Şu bilinmelidir ki hemen her platformda Bakanlığımıza dönük karalama ve iftira kampanyası yürüterek kamuoyunun güvenini sarsmaya yönelik tutum sergileyen ve Sayın Bakanımıza sistematik itibar suikastı maksadıyla haber yapanlar ve bu yalan haberi yayımlayanlar hakkında Bakanlığımızca yasal işlem başlatılacaktır. Toplumu yalan, yanlış, iftira ve tezviratlarla manipüle eden bu ve benzeri kuruluşlara vatandaşlarımızca itibar edilmemesi önem arz etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.