Sağlık personeline işaret dili eğitimi

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.09.2018 - 22:09, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:38 2116+ kez okundu.
 

Sağlık personeline işaret dili eğitimi

SAĞLIK Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’yla (MEB) işbirliği yaparak personeline işaret dili eğitimi aldırmaya başladı. Bu çalışmayla sağlık personelinin yüzde 70’i işaret dilini öğrenmiş olacak.
Sağlık Bakanlığı, engelli vatandaşların mağdur edilmemesi için işaret dili eğitimlerine başladı. Valiliklere gönderilen genelgede, engelliler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek için kurumlardan, “İşaret dili, etkili iletişim, beden dili gibi konuları kapsayan eğitimler düzenlemesi, bu eğitimlerin ehliyetli kurum veya kişilerce verilmesi ve eğitimi alanların sertifikalandırılması” istendi. Bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde, işaret dili eğitimi almış ve resmi olarak görevlendirilmiş 1495 personel bulunuyor. Ulusal Engelliler Veri Bankası’nda ise kayıtlı toplam 3 milyon 267 bin 199 engelli, 394 bin 247 işitme engelli kişi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ve MEB arasındaki çalışma ile iki yıl boyunca işaret dili kursları, hastane ortamında belirlenen mekânlarda verilecek. Buna göre kursiyerlerin belirlenmesinde öncelik polikliniklerde hizmet veren sağlık personeli ve hasta karşılama-danışma ve yönlendirme personeli olacak. İşaret dili eğitim süresi 120 saat olacak ve iki aya yayılacak. Eğitim grupları her iki ayda bir yenilenecek. İşaret dili eğitimlerinin toplam çalışan personel sayısının yüzde 70’ine ulaşması planlanıyor
SAĞLIK Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı’yla (MEB) işbirliği yaparak personeline işaret dili eğitimi aldırmaya başladı. Bu çalışmayla sağlık personelinin yüzde 70’i işaret dilini öğrenmiş olacak.

Sağlık Bakanlığı, engelli vatandaşların mağdur edilmemesi için işaret dili eğitimlerine başladı. Valiliklere gönderilen genelgede, engelliler ile çalışanlar arasında etkili iletişim kurabilmek için kurumlardan, “İşaret dili, etkili iletişim, beden dili gibi konuları kapsayan eğitimler düzenlemesi, bu eğitimlerin ehliyetli kurum veya kişilerce verilmesi ve eğitimi alanların sertifikalandırılması” istendi.

Bakanlığa bağlı sağlık tesislerinde, işaret dili eğitimi almış ve resmi olarak görevlendirilmiş 1495 personel bulunuyor. Ulusal Engelliler Veri Bankası’nda ise kayıtlı toplam 3 milyon 267 bin 199 engelli, 394 bin 247 işitme engelli kişi bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ve MEB arasındaki çalışma ile iki yıl boyunca işaret dili kursları, hastane ortamında belirlenen mekânlarda verilecek. Buna göre kursiyerlerin belirlenmesinde öncelik polikliniklerde hizmet veren sağlık personeli ve hasta karşılama-danışma ve yönlendirme personeli olacak. İşaret dili eğitim süresi 120 saat olacak ve iki aya yayılacak. Eğitim grupları her iki ayda bir yenilenecek. İşaret dili eğitimlerinin toplam çalışan personel sayısının yüzde 70’ine ulaşması planlanıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.