TDP'li Hatipağaoğlu: Devlet vatandaştan faiz almaz

ENERJİ/MADEN 01.08.2022 - 10:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 10:48 2694+ kez okundu.
 

TDP'li Hatipağaoğlu: Devlet vatandaştan faiz almaz

Türkiye Değişim Partisi MYK üyesi Aziz Murat Hatipağaoğlu gazetemizin gündeme dair sorularına yanıt verdi.
Türkiye Değişim Partisi MYK üyesi Aziz Murat Hatipağaoğlu, gazetemize verdiği röportajda şunlara değindi;   İLK 3 AY VE İLK 6 AYLIK PLANLARIMIZ VAR “Biz iktidara geldiğimizde ilk 3 ay içinde ilk 6 ay içinde yapacaklarımız var. Bunların en başında enflasyon ile mücadele de acil önlem paketini hayata geçireceğiz. Merkez bankasının tüm para politikası sistemini değiştireceğiz ve özerk yapıya kavuşacak açıkladığı tüm veriler doğru veriler olacak. Biz bunları yaparken zarar gören vatandaşı, işvereni, kobiyi de rahatlatacak maliye politikasını da aynı anda uygulayacağız. Faizleri bir an önce olması gereken noktaya getireceğiz ve enflasyon ilk anda düşmeye başlayacak. Vatandaş her gün döviz kurlarını takip etmekten kurtulacak. Vatandaş önünü görecek. Bunların ardından AB’ye giriş sürecini tam ve en hızlı şekilde başlatacağız. Diğer bir şey ise Hakim ve Savcılar Kurulu’nu yeniden yapılandıracağız ve meclisin kurul üzerindeki baskısını ve etkisini ortadan kaldıracağız.” İfadelerini kullandı.   ÇİFTÇİNİ DESTEKLE Kİ EKONOMİ DÜZELSİN “Bizim 4T formülümüz var bunların başında da tarım geliyor. Otoyoldan tutun havaalanına kadar her şeye alım garantisi veriliyorsa bizde tarımda çiftçiye alım garantisi vereceğiz. Bununla beraber çiftçinin tarımda kullandığı mazottaki ÖTV’yi kaldıracağız. Çiftçinin kullandığı elektrikteki ÖTV’yi kaldıracağız. Enerji vergisini tamamen ortadan kaldıracağız ve gübreyi destekleyeceğiz. En önemlisi de çiftçimize tohumu doğrudan doğruya verimli ata tohumu olarak vereceğiz ve hybrid tohumlarla çiftçinin yaşadığı bağımlılığı ortadan kaldıracağız. Bunu biz ilk 6 ay içerisinde gerçekleştirmiş olacağız.” dedi. DEVLET NEDEN ÖĞRENCİSİNE BURS VERMİYOR? “Biz Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) varlığından şikayetçiyiz. Biz öğrencisine destek olan ağırlama merkezleri sunan bir kurum istiyoruz. Biz diyoruz ki, Türkiye Değişim Partisi iktidarında sosyal devlet öğrencisine borç vermez, öğrencisine burs verir. Devlet neden 60 milyar liralık büyük holdinglerin 10 milyarlık borçlarını bir kalemde silebilirken niye öğrenciye burs vermiyor? Faizi kaldırdılar bu güzel ama sen bu öğrenciye burs vermelisin devlet öğrenciye neden borç versin? Tüm yurtlar ücretsiz olacak tüm öğrenciler yurtlardan ücretsiz bir şekilde yararlanacak. Türkiye Değişim Partisi diyor ki; Ekonomik Milliyetçilik Türkiye’yi kurtarır.” dedi.   MADEM HARAM SİLSENE FAİZLERİ? “Pandemi de birçok işyeri kapandı vatandaş borç yükü altında kaldı madem faiz yemek haram madem faiz her türlü kötülüklerin anası öyle diyor sayın cumhurbaşkanı o zaman faiz alma, silsene faizleri. Devlet vatandaştan faiz almaz, devlet vatandaşa hizmet verir. Vatandaşından faiz alan devlet olur mu ya?” açıklamalarında bulundu.
Türkiye Değişim Partisi MYK üyesi Aziz Murat Hatipağaoğlu gazetemizin gündeme dair sorularına yanıt verdi.

Türkiye Değişim Partisi MYK üyesi Aziz Murat Hatipağaoğlu, gazetemize verdiği röportajda şunlara değindi;

 

İLK 3 AY VE İLK 6 AYLIK PLANLARIMIZ VAR

“Biz iktidara geldiğimizde ilk 3 ay içinde ilk 6 ay içinde yapacaklarımız var. Bunların en başında enflasyon ile mücadele de acil önlem paketini hayata geçireceğiz. Merkez bankasının tüm para politikası sistemini değiştireceğiz ve özerk yapıya kavuşacak açıkladığı tüm veriler doğru veriler olacak. Biz bunları yaparken zarar gören vatandaşı, işvereni, kobiyi de rahatlatacak maliye politikasını da aynı anda uygulayacağız. Faizleri bir an önce olması gereken noktaya getireceğiz ve enflasyon ilk anda düşmeye başlayacak. Vatandaş her gün döviz kurlarını takip etmekten kurtulacak. Vatandaş önünü görecek. Bunların ardından AB’ye giriş sürecini tam ve en hızlı şekilde başlatacağız. Diğer bir şey ise Hakim ve Savcılar Kurulu’nu yeniden yapılandıracağız ve meclisin kurul üzerindeki baskısını ve etkisini ortadan kaldıracağız.” İfadelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİNİ DESTEKLE Kİ EKONOMİ DÜZELSİN

“Bizim 4T formülümüz var bunların başında da tarım geliyor. Otoyoldan tutun havaalanına kadar her şeye alım garantisi veriliyorsa bizde tarımda çiftçiye alım garantisi vereceğiz. Bununla beraber çiftçinin tarımda kullandığı mazottaki ÖTV’yi kaldıracağız. Çiftçinin kullandığı elektrikteki ÖTV’yi kaldıracağız. Enerji vergisini tamamen ortadan kaldıracağız ve gübreyi destekleyeceğiz. En önemlisi de çiftçimize tohumu doğrudan doğruya verimli ata tohumu olarak vereceğiz ve hybrid tohumlarla çiftçinin yaşadığı bağımlılığı ortadan kaldıracağız. Bunu biz ilk 6 ay içerisinde gerçekleştirmiş olacağız.” dedi.

DEVLET NEDEN ÖĞRENCİSİNE BURS VERMİYOR?

“Biz Kredi Yurtlar Kurumu’nun (KYK) varlığından şikayetçiyiz. Biz öğrencisine destek olan ağırlama merkezleri sunan bir kurum istiyoruz. Biz diyoruz ki, Türkiye Değişim Partisi iktidarında sosyal devlet öğrencisine borç vermez, öğrencisine burs verir. Devlet neden 60 milyar liralık büyük holdinglerin 10 milyarlık borçlarını bir kalemde silebilirken niye öğrenciye burs vermiyor? Faizi kaldırdılar bu güzel ama sen bu öğrenciye burs vermelisin devlet öğrenciye neden borç versin? Tüm yurtlar ücretsiz olacak tüm öğrenciler yurtlardan ücretsiz bir şekilde yararlanacak. Türkiye Değişim Partisi diyor ki; Ekonomik Milliyetçilik Türkiye’yi kurtarır.” dedi.

 

MADEM HARAM SİLSENE FAİZLERİ?

“Pandemi de birçok işyeri kapandı vatandaş borç yükü altında kaldı madem faiz yemek haram madem faiz her türlü kötülüklerin anası öyle diyor sayın cumhurbaşkanı o zaman faiz alma, silsene faizleri. Devlet vatandaştan faiz almaz, devlet vatandaşa hizmet verir. Vatandaşından faiz alan devlet olur mu ya?” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.