AK Partili Taslak'tan Büyükşehir Belediye Vekili Yıldır'a Sert Yanıt: "Belediye Neredeydi?"

EGE HABERLERİ 21.08.2024 - 10:40, Güncelleme: 21.08.2024 - 10:40 3202 kez okundu.
 

AK Partili Taslak'tan Büyükşehir Belediye Vekili Yıldır'a Sert Yanıt: "Belediye Neredeydi?"

AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı ve Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Recep Tayyip Taslak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır'ın orman yangınlarıyla ilgili eleştirilerine sert bir yanıt verdi.
 Taslak, Yıldır'ın bakanlığı hedef almasını eleştirerek, “Bakanlık görevini orman kahramanlarıyla ve araç gereçleriyle yerine getirmek için canla başla çalıştı. Ancak yangın evlere, iş yerlerine ve sanayi sitelerine sıçrama noktasına gelene kadar belediye olarak sizler ne yaptınız? İtfaiye araçlarınız neredeydi?” dedi. Belediye Sorumluluklarını Yerine Getirdi mi? Taslak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi her olayda olduğu gibi bu yangın meselesinde de sorumluluk almaktan ve görevini yerine getirmekten kaçmaktadır. İş bilmez Belediye Başkanı ve yöneticilerin beceriksizliklerinin faturasını İzmirliler olarak biz ödüyoruz” ifadelerini kullandı. Taslak, ayrıca, “Bakanlık orman yangınlarıyla mücadelede canla başla çalıştı, ama belediye yangın evlere sıçramadan ne yaptı? İtfaiye daire başkanlığı ve diğer ilgili birimler ne iş yapıyor?” şeklinde eleştirilerde bulundu. İtfaiye Başkanının Emekliliği ve Belediyenin Hazırlıksızlığı Taslak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangın ve diğer acil durumlara karşı hazırlıksız olduğunu vurguladı. İtfaiye daire başkanının emekliliğiyle ilgili açıklamalara atıfta bulunan Taslak, “Yangınlar neredeyse yeni söndürülmüşken ve soğutma çalışmaları devam ederken emekli olmayı istemesi kadar saçma bir durum olamaz. Belediyenin afetlere karşı hazırlıksız olduğunu yazık ki gördük. Sel olaylarında altyapı yetersizliği nedeniyle şehri su bastı, ama deprem ve yangınlarda da aynı yetersizlikleri görüyoruz” dedi. Taslak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin acil durumlar ve afetlere karşı daha etkili ve hazırlıklı olması gerektiğini ifade ederek, “Belediye yöneticileri artık sorumluluk almaktan kaçınmamalı ve afetlere karşı gereken önlemleri almalıdır” şeklinde konuştu.
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı ve Kemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Recep Tayyip Taslak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır'ın orman yangınlarıyla ilgili eleştirilerine sert bir yanıt verdi.

 Taslak, Yıldır'ın bakanlığı hedef almasını eleştirerek, “Bakanlık görevini orman kahramanlarıyla ve araç gereçleriyle yerine getirmek için canla başla çalıştı. Ancak yangın evlere, iş yerlerine ve sanayi sitelerine sıçrama noktasına gelene kadar belediye olarak sizler ne yaptınız? İtfaiye araçlarınız neredeydi?” dedi.

Belediye Sorumluluklarını Yerine Getirdi mi?

Taslak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi her olayda olduğu gibi bu yangın meselesinde de sorumluluk almaktan ve görevini yerine getirmekten kaçmaktadır. İş bilmez Belediye Başkanı ve yöneticilerin beceriksizliklerinin faturasını İzmirliler olarak biz ödüyoruz” ifadelerini kullandı. Taslak, ayrıca, “Bakanlık orman yangınlarıyla mücadelede canla başla çalıştı, ama belediye yangın evlere sıçramadan ne yaptı? İtfaiye daire başkanlığı ve diğer ilgili birimler ne iş yapıyor?” şeklinde eleştirilerde bulundu.

İtfaiye Başkanının Emekliliği ve Belediyenin Hazırlıksızlığı

Taslak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yangın ve diğer acil durumlara karşı hazırlıksız olduğunu vurguladı. İtfaiye daire başkanının emekliliğiyle ilgili açıklamalara atıfta bulunan Taslak, “Yangınlar neredeyse yeni söndürülmüşken ve soğutma çalışmaları devam ederken emekli olmayı istemesi kadar saçma bir durum olamaz. Belediyenin afetlere karşı hazırlıksız olduğunu yazık ki gördük. Sel olaylarında altyapı yetersizliği nedeniyle şehri su bastı, ama deprem ve yangınlarda da aynı yetersizlikleri görüyoruz” dedi.

Taslak, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin acil durumlar ve afetlere karşı daha etkili ve hazırlıklı olması gerektiğini ifade ederek, “Belediye yöneticileri artık sorumluluk almaktan kaçınmamalı ve afetlere karşı gereken önlemleri almalıdır” şeklinde konuştu.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.