Bergama'da Çöp ve Moloz Sorunu Büyüyor: Vatandaşlar Temizlik Seferberliği Çağrısında Bulundu

GÜNDEM/GÜNCEL 21.08.2024 - 14:57, Güncelleme: 21.08.2024 - 14:57 2047 kez okundu.
 

Bergama'da Çöp ve Moloz Sorunu Büyüyor: Vatandaşlar Temizlik Seferberliği Çağrısında Bulundu

Bergama'da çevre kirliliğine karşı tepkiler artıyor. Vatandaşlar, ilçenin çöplüğe dönüştüğünü belirterek, temizlik seferberliği çağrısında bulunuyor
Bergama'da çöp, moloz ve hafriyat atıklarının birikmesi, çevre halkını endişelendirmeye devam ediyor. Bölgedeki vatandaşlar, çevre kirliliğinin giderek arttığını belirterek Bergama Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Tanju Çelik'e seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Bergama'da yaşanan çevre kirliliği sorununu gündeme getirmiştik. Bölgedeki çöp ve molozların temizlenmediğine dair halktan gelen şikayetler üzerine tekrar Bergama'ya gittik. Ekibimizin yaptığı çekimlerde, çöplerin hala aynı yerde durduğu ve temizlenmediği görüldü. Çevre halkı ise bu duruma tepki göstererek, Bergama Belediyesi'ne bir kez daha çağrıda bulundu. Vatandaşlardan Tepki Vatandaşlar, defalarca kez çağrı yapmalarına rağmen Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'in ve belediye ekiplerinin harekete geçmediğini belirtti. Çevre halkı, "Doktor Başkan sesimizi duy artık! Bergama koca bir çöplük oldu. Bize Bergamalılar olarak bunu mu layık gördün?" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bergama'nın dere yataklarında biriken moloz ve çöp atıklarının temizlenmemesi, bölgedeki sağlık sorunlarını da artırıyor. Vatandaşlar, bu kirliliğin çevre sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, acil temizlik yapılması gerektiğini belirttiler. Bir vatandaş, "Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ne işe yarıyor? Nerede belediye ekipleri, nerede Doktor Başkan… Güzel ilçemiz çöplük gibi kullanılıyor. Kim verecek bunun hesabını?" sözleriyle belediyeye olan tepkisini dile getirdi. Temizlik Seferberliği Çağrısı Çevre kirliliğiyle mücadele konusunda harekete geçmeyen yerel yönetimlere karşı halk, temizlik seferberliği başlatılması gerektiğini düşünüyor. Vatandaşlar, "Başkan Tanju Çelik makam koltuğundan kalksın, halkın arasına karışsın. İlçemizdeki bu çöp, moloz ve hafriyat sorununa karşı harekete geçsin. Gerekirse hep birlikte temizlik seferberliği başlatalım" diyerek taleplerini dile getirdiler. Çevre halkı, Başkan Tanju Çelik'in bu sorunlara karşı duyarsız kalmasını eleştirirken, ilçenin kısa sürede atıklardan temizlenmesini istiyor. "Bu görüntüler karşısında utanıyoruz, içimiz yanıyor" diyen vatandaşlar, temizlik seferberliği ile bu kirliliğin son bulmasını talep ediyorlar. Dere Yatağında Kanal Çalışması Öte yandan, çöp ve molozların biriktiği dere yatağında İZSU'nun kanal çalışması yaptığı gözlemlendi. Vatandaşlar, çalışmaların bitmesiyle birlikte bölgenin temizlenmesini umuyor ve bu sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor.
Bergama'da çevre kirliliğine karşı tepkiler artıyor. Vatandaşlar, ilçenin çöplüğe dönüştüğünü belirterek, temizlik seferberliği çağrısında bulunuyor

Bergama'da çöp, moloz ve hafriyat atıklarının birikmesi, çevre halkını endişelendirmeye devam ediyor. Bölgedeki vatandaşlar, çevre kirliliğinin giderek arttığını belirterek Bergama Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Tanju Çelik'e seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Bergama'da yaşanan çevre kirliliği sorununu gündeme getirmiştik. Bölgedeki çöp ve molozların temizlenmediğine dair halktan gelen şikayetler üzerine tekrar Bergama'ya gittik. Ekibimizin yaptığı çekimlerde, çöplerin hala aynı yerde durduğu ve temizlenmediği görüldü. Çevre halkı ise bu duruma tepki göstererek, Bergama Belediyesi'ne bir kez daha çağrıda bulundu.

Vatandaşlardan Tepki

Vatandaşlar, defalarca kez çağrı yapmalarına rağmen Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik'in ve belediye ekiplerinin harekete geçmediğini belirtti. Çevre halkı, "Doktor Başkan sesimizi duy artık! Bergama koca bir çöplük oldu. Bize Bergamalılar olarak bunu mu layık gördün?" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bergama'nın dere yataklarında biriken moloz ve çöp atıklarının temizlenmemesi, bölgedeki sağlık sorunlarını da artırıyor. Vatandaşlar, bu kirliliğin çevre sağlığını olumsuz etkilediğini vurgulayarak, acil temizlik yapılması gerektiğini belirttiler.

Bir vatandaş, " Bergama Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ne işe yarıyor? Nerede belediye ekipleri, nerede Doktor Başkan… Güzel ilçemiz çöplük gibi kullanılıyor. Kim verecek bunun hesabını?" sözleriyle belediyeye olan tepkisini dile getirdi.

Temizlik Seferberliği Çağrısı

Çevre kirliliğiyle mücadele konusunda harekete geçmeyen yerel yönetimlere karşı halk, temizlik seferberliği başlatılması gerektiğini düşünüyor. Vatandaşlar, "Başkan Tanju Çelik makam koltuğundan kalksın, halkın arasına karışsın. İlçemizdeki bu çöp, moloz ve hafriyat sorununa karşı harekete geçsin. Gerekirse hep birlikte temizlik seferberliği başlatalım" diyerek taleplerini dile getirdiler.

Çevre halkı, Başkan Tanju Çelik'in bu sorunlara karşı duyarsız kalmasını eleştirirken, ilçenin kısa sürede atıklardan temizlenmesini istiyor. "Bu görüntüler karşısında utanıyoruz, içimiz yanıyor" diyen vatandaşlar, temizlik seferberliği ile bu kirliliğin son bulmasını talep ediyorlar.

Dere Yatağında Kanal Çalışması

Öte yandan, çöp ve molozların biriktiği dere yatağında İZSU'nun kanal çalışması yaptığı gözlemlendi. Vatandaşlar, çalışmaların bitmesiyle birlikte bölgenin temizlenmesini umuyor ve bu sorunun çözüme kavuşmasını bekliyor.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.