Cevdet Yılmaz'dan İzmir'de Önemli Açıklamalar: Körfez Kirliliği ve Filistin Desteği

EGE HABERLERİ 24.09.2024 - 17:23, Güncelleme: 24.09.2024 - 17:23 80 kez okundu.
 

Cevdet Yılmaz'dan İzmir'de Önemli Açıklamalar: Körfez Kirliliği ve Filistin Desteği

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen bir basın toplantısında İzmir’in çevre sorunları ve bölgesel gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ev sahipliği yaptı ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Şebnem Bursalı ile İzmir milletvekilleri de katılım sağladı. İzmir Körfezi Kirliliği Gündemde Yılmaz, İzmir Körfezi'nde artan kirliliğin büyük bir çevre krizi yarattığını vurguladı. Körfezin temizlenmesi için yapılması gereken yatırımlara değinerek, kirliliğin esas nedeninin arıtılmadan denize akan sular olduğunu belirtti. “İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor. Oksijen seviyesinin artırılması şart” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İzmir’deki incelemelerini hatırlatarak, bilim insanlarından oluşan bir kurulun bu sorunun çözümü için çalıştığını ekledi. İşbirliği Çağrısı Yılmaz, İzmir’in sorunlarının çözülmesi için merkezi idare, yerel yönetim ve özel sektör arasında işbirliğinin önemine vurgu yaptı. "Yerelden gelen sıkıntıları görerek herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Biz her zaman işbirliğine açığız. Yeter ki İzmir’in sorunları çözülsün" diye ekledi. Seçim Değerlendirmesi ve Türkiye’nin Milli Menfaatleri Toplantıda Türkiye’nin seçim süreci ve politik istikrarına da değinen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü politikalarla ülkenin yoluna devam ettiğini belirtti. “Dünyanın zorlu bir döneminde milli menfaatlerimizi koruyoruz. Savunma sanayi, siber güvenlik gibi birçok alanda önemli adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı. İsrail’in Saldırıları Kınandı Yılmaz, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı. Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğinin süreceğini belirterek, "Her türlü diplomatik imkanlarımızla Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen bir basın toplantısında İzmir’in çevre sorunları ve bölgesel gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ev sahipliği yaptı ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Şebnem Bursalı ile İzmir milletvekilleri de katılım sağladı.

İzmir Körfezi Kirliliği Gündemde

Yılmaz, İzmir Körfezi'nde artan kirliliğin büyük bir çevre krizi yarattığını vurguladı. Körfezin temizlenmesi için yapılması gereken yatırımlara değinerek, kirliliğin esas nedeninin arıtılmadan denize akan sular olduğunu belirtti. “İzmir Körfezi’nin temizlenmesi için ciddi yatırımlar yapılması gerekiyor. Oksijen seviyesinin artırılması şart” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un İzmir’deki incelemelerini hatırlatarak, bilim insanlarından oluşan bir kurulun bu sorunun çözümü için çalıştığını ekledi.

İşbirliği Çağrısı

Yılmaz, İzmir’in sorunlarının çözülmesi için merkezi idare, yerel yönetim ve özel sektör arasında işbirliğinin önemine vurgu yaptı. "Yerelden gelen sıkıntıları görerek herkes sorumluluğunu yerine getirmeli. Biz her zaman işbirliğine açığız. Yeter ki İzmir’in sorunları çözülsün" diye ekledi.

Seçim Değerlendirmesi ve Türkiye’nin Milli Menfaatleri

Toplantıda Türkiye’nin seçim süreci ve politik istikrarına da değinen Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü politikalarla ülkenin yoluna devam ettiğini belirtti. “Dünyanın zorlu bir döneminde milli menfaatlerimizi koruyoruz. Savunma sanayi, siber güvenlik gibi birçok alanda önemli adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Saldırıları Kınandı

Yılmaz, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı. Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğinin süreceğini belirterek, "Her türlü diplomatik imkanlarımızla Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.