Enerji zamları turizmi bitme noktasına getirdi!

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.02.2022 - 15:15, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2802+ kez okundu.
 

Enerji zamları turizmi bitme noktasına getirdi!

Ülkemizde son yapılan elektrik ve doğalgaz zamları turizm'in belini büktü. Yapılan zamlardan sonra geliri düşen turizm firmaları durumdan memnun değil.
Önümüzdeki sezona büyük beklentileri olan turizmciler artan maliyetler karşısında kendilerine çağrı arayışına girdiler. En en başta enerji olmak üzere artan maliyetlerin altından kalkamayan turizm işletmecileri şu an otellerin kapalı olmasına rağmen yüksek meblağlar ödemekte zorluk çekiyorlar. Çeşitli kentlerde eylemlerle faturalara karşı çıkan turizmciler, henüz sezon başlamadan yüzde 100’ün üzerinde elektrik zammıyla karşılaştıklarını, yoğun sezonda neyle karşılaşacaklarını ise tahmin bile edemediklerini açıkladı. Hem erken rezervasyonlarda hem de sezon fiyatlarında revizyona giden turizmciler, ortalama yüzde 40-50 oranında zam yapmak zorunda olduklarını belirtiyor. Ardından gelen gıda fiyatlarındaki zam ve asgari ücrette artan maliyetler turizmcilerin kredilerini dahi ödeyemez hale getirdi. 
Ülkemizde son yapılan elektrik ve doğalgaz zamları turizm'in belini büktü. Yapılan zamlardan sonra geliri düşen turizm firmaları durumdan memnun değil.

Önümüzdeki sezona büyük beklentileri olan turizmciler artan maliyetler karşısında kendilerine çağrı arayışına girdiler. En en başta enerji olmak üzere artan maliyetlerin altından kalkamayan turizm işletmecileri şu an otellerin kapalı olmasına rağmen yüksek meblağlar ödemekte zorluk çekiyorlar.

Çeşitli kentlerde eylemlerle faturalara karşı çıkan turizmciler, henüz sezon başlamadan yüzde 100’ün üzerinde elektrik zammıyla karşılaştıklarını, yoğun sezonda neyle karşılaşacaklarını ise tahmin bile edemediklerini açıkladı. Hem erken rezervasyonlarda hem de sezon fiyatlarında revizyona giden turizmciler, ortalama yüzde 40-50 oranında zam yapmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Ardından gelen gıda fiyatlarındaki zam ve asgari ücrette artan maliyetler turizmcilerin kredilerini dahi ödeyemez hale getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.