Erdoğan'a 250 İsimlik Liste Sunuldu

GÜNDEM/GÜNCEL 06.10.2023 - 19:47, Güncelleme: 06.10.2023 - 19:51 2176+ kez okundu.
 

Erdoğan'a 250 İsimlik Liste Sunuldu

AK Parti kongresine doğru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) için 250 kişilik bir liste sunulduğu belirtiliyor.
Merkez Karar Yönetim Kurulu için 250 kişilik bir liste sunulduğu belirtiliyor.Erdoğan'ın ise bu listeyi 75 kişiye düşürdüğü bildirildi. MKYK, AK Parti'nin önemli kararlarını alırken, parti yönetiminde etkili bir rol oynuyor. Haberlere göre, MKYK listesi için görevlendirilen AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 250 kişilik bir taslak liste sundu. Ancak Erdoğan'ın bu listeyi 75 kişiye indirdiği ve son şeklini listeye yarın akşama kadar vereceği ifade edildi. MKYK listesinde yer alacak isimlerin büyük bir değişime uğraması bekleniyor, çünkü 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri MKYK'ya alınmayabilir. Ancak Meclis'te ilk kez milletvekili olanlar için farklı bir durum söz konusu. Bazı milletvekillerinin doğrudan MYK'da (Merkez Yürütme Kurulu) yer alabileceği belirtiliyor. Ayrıca, MKYK listesinde milletvekili sayısının azalması ve bazı vekillerin doğrudan MYK'da görev alması olasılığından da bahsediliyor. Erdoğan'ın, MKYK, disiplin ve etik kurullar, demokrasi hakem heyeti gibi genel merkez yönetiminde yer alan toplam 142 isimde yüzde 65'e kadar bir değişiklik yapabileceği konuşuluyor. AK Parti'nin kongresine, 27 ülkeden 49 siyasi partiden 119 siyasi parti temsilcisi ve 76 büyükelçilik temsilcisi dahil olmak üzere toplamda 13 uluslararası kuruluş katılacak. Davet gönderilen siyasi partiler arasında AK Parti, MHP, CHP, BBP, DSP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDAPAR, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti yer alırken, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Yeşil Sol Parti'nin davet edilmediği görülüyor.
AK Parti kongresine doğru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a MKYK (Merkez Karar Yönetim Kurulu) için 250 kişilik bir liste sunulduğu belirtiliyor.

Merkez Karar Yönetim Kurulu için 250 kişilik bir liste sunulduğu belirtiliyor.Erdoğan'ın ise bu listeyi 75 kişiye düşürdüğü bildirildi.
MKYK, AK Parti'nin önemli kararlarını alırken, parti yönetiminde etkili bir rol oynuyor.


Haberlere göre,

MKYK listesi için görevlendirilen AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ve Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 250 kişilik bir taslak liste sundu. Ancak Erdoğan'ın bu listeyi 75 kişiye indirdiği ve son şeklini listeye yarın akşama kadar vereceği ifade edildi.


MKYK listesinde yer alacak isimlerin büyük bir değişime uğraması bekleniyor, çünkü 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri MKYK'ya alınmayabilir. Ancak Meclis'te ilk kez milletvekili olanlar için farklı bir durum söz konusu. Bazı milletvekillerinin doğrudan MYK'da (Merkez Yürütme Kurulu) yer alabileceği belirtiliyor.


Ayrıca, MKYK listesinde milletvekili sayısının azalması ve bazı vekillerin doğrudan MYK'da görev alması olasılığından da bahsediliyor.

Erdoğan'ın, MKYK, disiplin ve etik kurullar, demokrasi hakem heyeti gibi genel merkez yönetiminde yer alan toplam 142 isimde yüzde 65'e kadar bir değişiklik yapabileceği konuşuluyor.

AK Parti'nin kongresine, 27 ülkeden 49 siyasi partiden 119 siyasi parti temsilcisi ve 76 büyükelçilik temsilcisi dahil olmak üzere toplamda 13 uluslararası kuruluş katılacak. Davet gönderilen siyasi partiler arasında AK Parti, MHP, CHP, BBP, DSP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDAPAR, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Demokrat Parti yer alırken, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Yeşil Sol Parti'nin davet edilmediği görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.