GİRESUN'DA YANGIN

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2019 - 18:34, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2098+ kez okundu.
 

GİRESUN'DA YANGIN

Giresun da yangın paniğe neden oldu
YA YAĞMUR YAĞMASAYDI! Korku dolu saatlerin yaşandığı Espiye’deki orman yangını, 16 saat sonra rüzgarın etkisini yitirmesi ve başlayan hafif yağmur nedeniyle kendiliğinden söndü. Araç yolu olmadığı için müdahale edilemeyen yangın nedeniyle yaklaşık 10 hektar alan zarar gördü. Yangının elektrik tellerinin birbirine teması sonucu meydana gelen kıvılcım nedeniyle çıktığı bildirildi. Sabah saatlerinde yangının söndüğünü gören çevrede yaşayan vatandaşlar, “Ya yağmur yağmayıp sönmeseydi, ne olacaktı” demekten de kendilerini alamadı Espiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan, arazinin sarp olması ve ulaşımın sağlanamaması nedeniyle müdahale edilemeyen yangın, rüzgarın etkisini yitirip, yağmurun başlamasıyla birlikte 16 saat sonra kendiliğinden söndü. Yangında, 10 hektarlık alan zarar gördü. Espiye ilçesine bağlı Sakarya köyü Honuz mevkiindeki ormanlı alanda, önceki gün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir bölgeye yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ancak, bölgenin sarp olması ve araç ulaşımı için yolun olmaması nedeniyle ekipler yangına müdahale edemedi. Bunun üzerine alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için önlemler alındı, vatandaşlar uyarıldı. Metrelerce yükseğe çıkan alevler, gece boyunca bölgeyi aydınlattı. Alevler, ilçe merkezinden de görüldü. Espiye Kaymakamı Dede Musa Baştürk ile Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere de yangın bölgelerinde incelemelerde bulunarak görevlilerden sürekli bilgiler aldı. İtfaiye ve Orman İşletme ekipleri de, sabaha kadar bölgede bekleyişini sürdürdü. Rüzgarın etkisini yitirmesi, hafif yağmur yağışının başlaması ile yangın, dün sabah saat 06.00 sıralarında kendiliğinden söndü. Bazı noktalarda dumanların yükseldiği bölgeyi izleyen ekipler, yangının tamamen sönmesinin ardından bölgeden ayrıldılar. YANGIN ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKMIŞ Giresun Valiliği'nce Espiye'deki ormanlıkta çıkan, arazinin sarp olması ve ulaşımın sağlanamaması nedeniyle müdahale edilemeyen, rüzgarın etkisini yitirip, yağmurun başlamasıyla 16 saat sonra kendiliğinden sönen yangınla ilgili açıklama yapıldı. Yangının, fırtına nedeniyle elektrik hatlarının geçtiği güzergahta, tellerin birbirine temasıyla meydana gelen kıvılcımla çıktığının tahmin edildiği kaydedilen açıklama, şöyle: "Yangın 9 hektar alanda etkili olmuş olup, lokal olarak Honuz Mevkiindeki tepeye sirayet etmiş, genellikle bozuk kestane, kızılağaç, meşçere vasfında olan, ormanın alt tabakasında bulunan dikensi yapıdaki çalılığın tutuşması şeklinde devam etmiştir. Arazinin aşırı sarp olması ve vasıta yolu olmaması nedeni ile müdahale ekiplerinin müdahalesinde güçlük yaşanmış, sabaha karşı yağmurun başlaması ile de yangın sönmüş olup bir iki noktada duman şeklinde tütmeler mevcuttur. Orman Bölge Müdürlüğü, Belediye, AFAD ve Jandarmaya bağlı ekipler meskûn mahaller çevresinde ve yangının oluştuğu yerde gözetimlerine devam etmekte olup yangın kontrol altına alınmıştır."
Giresun da yangın paniğe neden oldu

YA YAĞMUR YAĞMASAYDI!

Korku dolu saatlerin yaşandığı Espiye’deki orman yangını, 16 saat sonra rüzgarın etkisini yitirmesi ve başlayan hafif yağmur nedeniyle kendiliğinden söndü. Araç yolu olmadığı için müdahale edilemeyen yangın nedeniyle yaklaşık 10 hektar alan zarar gördü. Yangının elektrik tellerinin birbirine teması sonucu meydana gelen kıvılcım nedeniyle çıktığı bildirildi. Sabah saatlerinde yangının söndüğünü gören çevrede yaşayan vatandaşlar, “Ya yağmur yağmayıp sönmeseydi, ne olacaktı” demekten de kendilerini alamadı

Espiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan, arazinin sarp olması ve ulaşımın sağlanamaması nedeniyle müdahale edilemeyen yangın, rüzgarın etkisini yitirip, yağmurun başlamasıyla birlikte 16 saat sonra kendiliğinden söndü. Yangında, 10 hektarlık alan zarar gördü.

Espiye ilçesine bağlı Sakarya köyü Honuz mevkiindeki ormanlı alanda, önceki gün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir bölgeye yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ancak, bölgenin sarp olması ve araç ulaşımı için yolun olmaması nedeniyle ekipler yangına müdahale edemedi. Bunun üzerine alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için önlemler alındı, vatandaşlar uyarıldı. Metrelerce yükseğe çıkan alevler, gece boyunca bölgeyi aydınlattı. Alevler, ilçe merkezinden de görüldü.

Espiye Kaymakamı Dede Musa Baştürk ile Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere de yangın bölgelerinde incelemelerde bulunarak görevlilerden sürekli bilgiler aldı. İtfaiye ve Orman İşletme ekipleri de, sabaha kadar bölgede bekleyişini sürdürdü. Rüzgarın etkisini yitirmesi, hafif yağmur yağışının başlaması ile yangın, dün sabah saat 06.00 sıralarında kendiliğinden söndü. Bazı noktalarda dumanların yükseldiği bölgeyi izleyen ekipler, yangının tamamen sönmesinin ardından bölgeden ayrıldılar.

YANGIN ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKMIŞ

Giresun Valiliği'nce Espiye'deki ormanlıkta çıkan, arazinin sarp olması ve ulaşımın sağlanamaması nedeniyle müdahale edilemeyen, rüzgarın etkisini yitirip, yağmurun başlamasıyla 16 saat sonra kendiliğinden sönen yangınla ilgili açıklama yapıldı.

Yangının, fırtına nedeniyle elektrik hatlarının geçtiği güzergahta, tellerin birbirine temasıyla meydana gelen kıvılcımla çıktığının tahmin edildiği kaydedilen açıklama, şöyle:

"Yangın 9 hektar alanda etkili olmuş olup, lokal olarak Honuz Mevkiindeki tepeye sirayet etmiş, genellikle bozuk kestane, kızılağaç, meşçere vasfında olan, ormanın alt tabakasında bulunan dikensi yapıdaki çalılığın tutuşması şeklinde devam etmiştir. Arazinin aşırı sarp olması ve vasıta yolu olmaması nedeni ile müdahale ekiplerinin müdahalesinde güçlük yaşanmış, sabaha karşı yağmurun başlaması ile de yangın sönmüş olup bir iki noktada duman şeklinde tütmeler mevcuttur. Orman Bölge Müdürlüğü, Belediye, AFAD ve Jandarmaya bağlı ekipler meskûn mahaller çevresinde ve yangının oluştuğu yerde gözetimlerine devam etmekte olup yangın kontrol altına alınmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.