İzenerjide Arabulucu Süreci Sona Erdi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 08:38, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:39 2431+ kez okundu.
 

İzenerjide Arabulucu Süreci Sona Erdi

Disk Genel İş İzmir 2 Nolu Şubenin Ortalama 21 gündür görüştüğü arabulucu dönemi resmi olarak dün bitti ve uyuşmazlık tutuldu ..
Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı İşyeri Baştemsilcisi Oğuz Aydil  Süreç Hakkındaki açıklamasında  Alanda Ter Döküp Emeğiyle Akşam Evine Ekmek Götüren Emekçilerin Sadece Eşit İşe Eşit Ücret İstediğini Toplu İş Sözleşmesinin İyi Niyet Çercevesinde Bitirilmesini ve Grev Kararı Asılmadan Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Yetkililerin Sendika Yetkilileri İle Görüşüp Tıs'i Masada Bitirmelerini Umut Ettiğini Söyledi.  Aydil ;Çalışan Emekçilerin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri İle İzenerji Toplu İş Sözleşmesini Bir Arada Bitirerek Çifte Bayram Yapmak İstediklerini Vurguladı.  Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Delegelerinden Yılmaz Kara  7 Aydır Süren Toplu İş Sözleşmesinin Bir an önce  Bitirilmesi Ve Çalışan Emekçilerin Evlerine Götürdüğü Ekmeğin Büyümesi İçin Öncelikle Masada Biten Bir Tis İstiyoruz dedi  Eğer Maddi Ve Sosyal Açıdan Bizleri Memnun Eden Bir Tis Olmayacaksa Bizler Meydanlarda Var Olmaya Hazırız Dedi  Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Delegelerinden Cihat Mutlu Uzayan Bir Sürecimiz Olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin içerisinde en düşük ücrete izenerji emekçilerinin çalıştığını ve bununda ancak  tis ile düzeltilebileceğini söyledi. Eşit işe eşit ücret deyimini tekrarlayarak kararlı olduklarını ifade etti.  İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında kasım ayında başlaması gereken TİS görüşmeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesinin sendikanın yetkisine itiraz etmesinden dolayı gecikmişti. Büyükşehir, KHK ile şirkete geçen işçilerin TİS’e dahil edilmesine itiraz etmiş, sendika ise KHK’li işçilerin de TİS haklarından faydalanması için yetki kapsamında olmasını istemişti. Belediyenin 20 biriminde çalışan 4 bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme ile işçilerin ekonomik ve sosyal hakları yeniden belirlenecek. 66 maddeden, özelikle 696 sayılı KHK ile geçen işçileri ilgilendiren asgari ücret farkının ödenmesi, gıda fişi ve ücretle ilgili 15 maddede bugüne kadar yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamazken geri kalan maddelerde ise kısmi anlaşma sağlandı.
Disk Genel İş İzmir 2 Nolu Şubenin Ortalama 21 gündür görüştüğü arabulucu dönemi resmi olarak dün bitti ve uyuşmazlık tutuldu ..

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı İşyeri Baştemsilcisi Oğuz Aydil 

Süreç Hakkındaki açıklamasında 

Alanda Ter Döküp Emeğiyle Akşam Evine Ekmek Götüren Emekçilerin Sadece Eşit İşe Eşit Ücret İstediğini Toplu İş Sözleşmesinin İyi Niyet Çercevesinde Bitirilmesini ve Grev Kararı Asılmadan Önce İzmir Büyükşehir Belediyesi Yetkililerin Sendika Yetkilileri İle Görüşüp Tıs'i Masada Bitirmelerini Umut Ettiğini Söyledi. 

Aydil ;Çalışan Emekçilerin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri İle İzenerji Toplu İş Sözleşmesini Bir Arada Bitirerek Çifte Bayram Yapmak İstediklerini Vurguladı. 

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Delegelerinden Yılmaz Kara 

7 Aydır Süren Toplu İş Sözleşmesinin Bir an önce  Bitirilmesi Ve Çalışan Emekçilerin Evlerine Götürdüğü Ekmeğin Büyümesi İçin Öncelikle Masada Biten Bir Tis İstiyoruz dedi 

Eğer Maddi Ve Sosyal Açıdan Bizleri Memnun Eden Bir Tis Olmayacaksa Bizler Meydanlarda Var Olmaya Hazırız Dedi 

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Delegelerinden Cihat Mutlu

Uzayan Bir Sürecimiz Olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin içerisinde en düşük ücrete izenerji emekçilerinin çalıştığını ve bununda ancak  tis ile düzeltilebileceğini söyledi. Eşit işe eşit ücret deyimini tekrarlayarak kararlı olduklarını ifade etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZENERJİ şirketi ile DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında kasım ayında başlaması gereken TİS görüşmeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesinin sendikanın yetkisine itiraz etmesinden dolayı gecikmişti. Büyükşehir, KHK ile şirkete geçen işçilerin TİS’e dahil edilmesine itiraz etmiş, sendika ise KHK’li işçilerin de TİS haklarından faydalanması için yetki kapsamında olmasını istemişti.

Belediyenin 20 biriminde çalışan 4 bin 800 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme ile işçilerin ekonomik ve sosyal hakları yeniden belirlenecek. 66 maddeden, özelikle 696 sayılı KHK ile geçen işçileri ilgilendiren asgari ücret farkının ödenmesi, gıda fişi ve ücretle ilgili 15 maddede bugüne kadar yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamazken geri kalan maddelerde ise kısmi anlaşma sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.