Buca’nın 2025 – 2029 Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi

EGE HABERLERİ 04.10.2024 - 14:40, Güncelleme: 04.10.2024 - 20:47 896 kez okundu.
 

Buca’nın 2025 – 2029 Stratejik Planı Mecliste Kabul Edildi

Başkan Duman: “Hizmet rotamız ilçemize değişim olarak geri dönecek.”
Buca Belediyesi'nin 2025 – 2029 dönemini kapsayan stratejik planı, Buca Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda alınan bu karar, Buca’nın geleceğine ışık tutacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Görkem Duman’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda ayrıca 2025 Mali Yılı Performans Programı da onaylandı. Stratejik planın hazırlanması sürecinde belediye bürokratları, müdürler ve çalışanlarının büyük emek harcadığını belirten Başkan Duman, “Hizmet rotamızı belirleyen bu önemli adım, ilçemize değişim olarak geri dönecek ve yarınlarımıza ışık tutacaktır” dedi. Buca’nın beş yıllık geleceğini planlayan bu çalışmanın aylardır sürdüğünü ifade eden Başkan Duman, emeği geçen herkese teşekkür etti. “Buca’nın Yarınlarına Işık Tutacak” Stratejik planın Buca’nın ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde hazırlandığını vurgulayan Başkan Duman, ilçenin geleceğine dair yapılan bu çalışmanın, daha yeşil bir Buca ve riskli yapı stokunun yenilenmesi gibi temel sorunlara çözüm üreteceğini söyledi. Duman, “Buca’mızı nasıl ileriye taşıyabiliriz, nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz diye düşündük. Kentsel yenilemeyi yaparken, ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak planlamalar yaptık” şeklinde konuştu. “Okullardaki Temizlik Hizmetlerimiz Engellendi” Başkan Duman, ayrıca Buca Belediyesi'nin okullarda gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarının Millî Eğitim Bakanlığı tarafından engellenmesi konusunda da açıklamalarda bulundu. Duman, “Çocuklarımızın kirli ortamlarda eğitim görmesini istemedik. Bu yüzden inisiyatif alarak bazı okullarımızı temizledik. Ancak birkaç okul müdürü taleplerini geri çekti veya ekiplerimizi geri çevirdi” dedi. Duman, okullardan gelen talepleri göz önünde bulundurarak temizlik çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ve ekiplerinin gerekli teçhizatlarla hazır olduğunu ifade etti
Başkan Duman: “Hizmet rotamız ilçemize değişim olarak geri dönecek.”

Buca Belediyesi'nin 2025 – 2029 dönemini kapsayan stratejik planı, Buca Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda alınan bu karar, Buca’nın geleceğine ışık tutacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Belediye Başkanı Görkem Duman’ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda ayrıca 2025 Mali Yılı Performans Programı da onaylandı.

Stratejik planın hazırlanması sürecinde belediye bürokratları, müdürler ve çalışanlarının büyük emek harcadığını belirten Başkan Duman, “Hizmet rotamızı belirleyen bu önemli adım, ilçemize değişim olarak geri dönecek ve yarınlarımıza ışık tutacaktır” dedi. Buca’nın beş yıllık geleceğini planlayan bu çalışmanın aylardır sürdüğünü ifade eden Başkan Duman, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Buca’nın Yarınlarına Işık Tutacak”

Stratejik planın Buca’nın ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde hazırlandığını vurgulayan Başkan Duman, ilçenin geleceğine dair yapılan bu çalışmanın, daha yeşil bir Buca ve riskli yapı stokunun yenilenmesi gibi temel sorunlara çözüm üreteceğini söyledi. Duman, “Buca’mızı nasıl ileriye taşıyabiliriz, nasıl daha yaşanabilir hale getirebiliriz diye düşündük. Kentsel yenilemeyi yaparken, ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak planlamalar yaptık” şeklinde konuştu.

“Okullardaki Temizlik Hizmetlerimiz Engellendi”

Başkan Duman, ayrıca Buca Belediyesi'nin okullarda gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarının Millî Eğitim Bakanlığı tarafından engellenmesi konusunda da açıklamalarda bulundu. Duman, “Çocuklarımızın kirli ortamlarda eğitim görmesini istemedik. Bu yüzden inisiyatif alarak bazı okullarımızı temizledik. Ancak birkaç okul müdürü taleplerini geri çekti veya ekiplerimizi geri çevirdi” dedi.

Duman, okullardan gelen talepleri göz önünde bulundurarak temizlik çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ve ekiplerinin gerekli teçhizatlarla hazır olduğunu ifade etti

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.