Dikili'den tarih fışkırdı!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.02.2022 - 17:51, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1583+ kez okundu.
 

Dikili'den tarih fışkırdı!

İzmir'in Dikili ilçesinde hem denizin içerisinde hem de mağarada sadece ülkemizi değil dünyayı ve insanlık tarihini etkileyecek önemli bulgulara ulaşıldı.
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz binlerce yıl öncesine ışık tutan tarihin izlerini korumak kollamak ve sahip çıkmak adına ilgili kurumlarla birlikte; "elimizden ne geliyorsa yapacağız çok sevinçliyiz bu keşiften de büyük bir gurur duyuyoruz" dedi. Kırgöz keşif olayını da şöyle anlattı: "Tatil için bölge'ye gelen Denem Orhun dalış yaparken yuvarlak kolonları rastlamış ardından güneşli ve sakin bir havada drone ile çekim yapıldı yapının akalılar tarafından kurulan ilk kent olan aterneus antik kentine ait olduğu anlaşıldı bölge hemen 1. Derece sit alanı ilan edildi yine bölgede bulunan Ballıkaya mağarasındaki buluntular ise 14 bin yıl öncesine ait olduğu uzmanlar tarafından söylenildi Şanlıurfa'da keşfedilen insanlık tarihinin ilk ayak izleri ile dolu göbeklitepe'den bile daha eski olan bu bulgular Türk ve Alman bilim adamları tarafından araştırılıyor" dedi.
İzmir'in Dikili ilçesinde hem denizin içerisinde hem de mağarada sadece ülkemizi değil dünyayı ve insanlık tarihini etkileyecek önemli bulgulara ulaşıldı.



Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz binlerce yıl öncesine ışık tutan tarihin izlerini korumak kollamak ve sahip çıkmak adına ilgili kurumlarla birlikte; "elimizden ne geliyorsa yapacağız çok sevinçliyiz bu keşiften de büyük bir gurur duyuyoruz" dedi.





Kırgöz keşif olayını da şöyle anlattı: "Tatil için bölge'ye gelen Denem Orhun dalış yaparken yuvarlak kolonları rastlamış ardından güneşli ve sakin bir havada drone ile çekim yapıldı yapının akalılar tarafından kurulan ilk kent olan aterneus antik kentine ait olduğu anlaşıldı bölge hemen 1. Derece sit alanı ilan edildi yine bölgede bulunan Ballıkaya mağarasındaki buluntular ise 14 bin yıl öncesine ait olduğu uzmanlar tarafından söylenildi Şanlıurfa'da keşfedilen insanlık tarihinin ilk ayak izleri ile dolu göbeklitepe'den bile daha eski olan bu bulgular Türk ve Alman bilim adamları tarafından araştırılıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.