İSTOK Başkanı Ali Mamak: Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü basın açıklamamız.

YURT HABERLERİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2020 - 17:46, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 1023+ kez okundu.
 

İSTOK Başkanı Ali Mamak: Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü basın açıklamamız.

Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurul’unda alınan bir kararla 29 Kasım günü 1978’den bu yana her yıl Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanmaktadır. Filistin’in uluslararası camia içinde egemen ve eşit bir üye olarak hak ettiği yeri alması en büyük arzumuzdur. Bu arzumuzu her platformda dile getirmeyi İzmir  Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) olarak dile getireceğiz. Bu çerçevede, İsrail-Filistin ihtilafının ilgili BM Kararları çerçevesinde, Madrid İlkeleri, Yol Haritası ve Arap Barış Girişimi zemininde, tanınmış ve güvenli sınırlar içinde yan yana yaşayacak iki-devletli çözüm vizyonu uyarınca çözülmesini isteyen ülkemiz, bu bağlamda başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin Devleti’nin kurulmasına yönelik siyasi çabaları desteklemektedir.  Bu siyasî çabalarımızın sadece devlet politikamız değil aynı zamanda biz sivil toplum kuruluşlarının da çabası olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz. Birleşmiş Milletler Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde #Filistinli kardeşlerimizi yürekten desteklediğimizi, bu davanın, bizim davamız olduğunu, haklı davalarında Filistin halkının her daim yanında olmaya devam edeceğimizi birkez daha belirtmek istiyorum. Saygılarımla  Ali MAMAK İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Dönem Başkanı

Bilindiği üzere Birleşmiş Milletler Genel Kurul’unda alınan bir kararla 29 Kasım günü 1978’den bu yana her yıl Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanmaktadır.

Filistin’in uluslararası camia içinde egemen ve eşit bir üye olarak hak ettiği yeri alması en büyük arzumuzdur. Bu arzumuzu her platformda dile getirmeyi İzmir  Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) olarak dile getireceğiz.
Bu çerçevede, İsrail-Filistin ihtilafının ilgili BM Kararları çerçevesinde, Madrid İlkeleri, Yol Haritası ve Arap Barış Girişimi zemininde, tanınmış ve güvenli sınırlar içinde yan yana yaşayacak iki-devletli çözüm vizyonu uyarınca çözülmesini isteyen ülkemiz, bu bağlamda başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin Devleti’nin kurulmasına yönelik siyasi çabaları desteklemektedir. 
Bu siyasî çabalarımızın sadece devlet politikamız değil aynı zamanda biz sivil toplum kuruluşlarının da çabası olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.

Birleşmiş Milletler Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü'nde #Filistinli kardeşlerimizi yürekten desteklediğimizi, bu davanın, bizim davamız olduğunu, haklı davalarında Filistin halkının her daim yanında olmaya devam edeceğimizi birkez daha belirtmek istiyorum.

Saygılarımla 

Ali MAMAK
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu
(İSTOK) Dönem Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.