Şehit Ailelerinden Tepki: "Acılı Aileleri Düşünmüyor Musunuz?"

GÜNDEM/GÜNCEL 24.10.2024 - 17:36, Güncelleme: 24.10.2024 - 17:36 151 kez okundu.
 

Şehit Ailelerinden Tepki: "Acılı Aileleri Düşünmüyor Musunuz?"

İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Alphan, son günlerde bazı siyasi söylemlere yönelik sert bir tepki gösterdi.
Şehit ailelerine saygı çağrısı yapıldı.  Şehit ailelerinin derin acılarının siyaset malzemesi haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Alphan, bu tarz açıklamaların ailelerin yaralarını daha da derinleştirdiğini belirtti. Alphan, şehit ailelerinin her gün evlatlarının yokluğunu hissettiğini ifade ederek, “İki yıl önce evladını vatan için feda eden Ayten Şimşek ve Niyazi Çankaya gibi anne babalar hâlâ aynı acıyla yaşıyor. Bu acıyı siyasete alet etmek, şehit ailelerini incitmek demektir. Evladını kaybetmiş bir annenin veya bir babanın duygularını anlamadan yapılan açıklamalar kabul edilemez” dedi. Alphan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi. Bahçeli’nin terörle ilgili açıklamalarının ardından, birçok şehit ailesinin duygularının göz ardı edildiğini ifade eden Alphan, “Şehit ailelerinin hangi ruh halinde olduğunu biliyor musunuz?” diye sordu. Alphan, “Şehit annesi Ayten Şimşek beni arayıp ‘kendimi yakarım’ diyor. Şehit ailelerinin acılarını hiç mi düşünmüyorsunuz? 40 yıldır ülkede aynı sorunlar var. Binlerce insanımız hedef alındı, askerlerimiz öldürüldü. Yıllardır mitingler, programlar yapıldı. Bunlar neden yapıldı?” diye konuştu. Siyasi Malzeme Yapmamalı Alphan, şehit ailelerinin fedakarlıklarının sürekli olarak hatırlanması gerektiğine dikkat çekerek, ancak bu fedakarlıkların siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini de vurguladı. “Bombalı saldırılarda evlatlarını kaybeden aileler, evlatlarının bedenini bulamadan cenaze töreni düzenledi. Bu ailelerin acılarını görmezden gelmek büyük bir haksızlıktır. Şehit ailelerinin üzerinden siyaset yapılmasından artık vazgeçilmeli” diye ekledi. Alphan, Bahçeli'nin önerisinin mantığını sorgulayarak, “MHP grup toplantısına davet et, kürsüde yapsın açıklamasını. Lütfen şehit ailelerinin duygularıyla oynamaktan vazgeçin. Sen bunu acılı annelere babalara nasıl açıklayacaksın? Çünkü onlar canlarını vermişler, yıllar geçse de acıları bitmiyor” dedi. Devlete Güven Var Ama... Yücel Alphan, şehit ailelerinin devlete olan güvenini her zaman koruduğunu da vurgulayarak, yetkililerin dikkatli bir dil kullanması gerektiğini ifade etti. “Biz şehit aileleri olarak devletimize her zaman güvendik. Ancak bazı açıklamalar şehit ailelerinin duygularını yaralıyor. Lütfen acılarımıza saygı gösterin ve bizi siyasetin malzemesi yapmaktan vazgeçin” dedi. Alphan’ın bu açıklaması, şehit ailelerinin derin duygularının ne kadar önemli olduğunu ve bu duygulara saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Alphan, şehit ailelerinin feryatlarının artık duyulmasını ve bu aileler üzerinden siyaset yapılmaması çağrısında bulundu.
İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yücel Alphan, son günlerde bazı siyasi söylemlere yönelik sert bir tepki gösterdi.

Şehit ailelerine saygı çağrısı yapıldı.

 Şehit ailelerinin derin acılarının siyaset malzemesi haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Alphan, bu tarz açıklamaların ailelerin yaralarını daha da derinleştirdiğini belirtti. Alphan, şehit ailelerinin her gün evlatlarının yokluğunu hissettiğini ifade ederek, “İki yıl önce evladını vatan için feda eden Ayten Şimşek ve Niyazi Çankaya gibi anne babalar hâlâ aynı acıyla yaşıyor. Bu acıyı siyasete alet etmek, şehit ailelerini incitmek demektir. Evladını kaybetmiş bir annenin veya bir babanın duygularını anlamadan yapılan açıklamalar kabul edilemez” dedi.

Alphan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi. Bahçeli’nin terörle ilgili açıklamalarının ardından, birçok şehit ailesinin duygularının göz ardı edildiğini ifade eden Alphan, “Şehit ailelerinin hangi ruh halinde olduğunu biliyor musunuz?” diye sordu. Alphan, “Şehit annesi Ayten Şimşek beni arayıp ‘kendimi yakarım’ diyor. Şehit ailelerinin acılarını hiç mi düşünmüyorsunuz? 40 yıldır ülkede aynı sorunlar var. Binlerce insanımız hedef alındı, askerlerimiz öldürüldü. Yıllardır mitingler, programlar yapıldı. Bunlar neden yapıldı?” diye konuştu.

Siyasi Malzeme Yapmamalı

Alphan, şehit ailelerinin fedakarlıklarının sürekli olarak hatırlanması gerektiğine dikkat çekerek, ancak bu fedakarlıkların siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini de vurguladı. “Bombalı saldırılarda evlatlarını kaybeden aileler, evlatlarının bedenini bulamadan cenaze töreni düzenledi. Bu ailelerin acılarını görmezden gelmek büyük bir haksızlıktır. Şehit ailelerinin üzerinden siyaset yapılmasından artık vazgeçilmeli” diye ekledi.

Alphan, Bahçeli'nin önerisinin mantığını sorgulayarak, “MHP grup toplantısına davet et, kürsüde yapsın açıklamasını. Lütfen şehit ailelerinin duygularıyla oynamaktan vazgeçin. Sen bunu acılı annelere babalara nasıl açıklayacaksın? Çünkü onlar canlarını vermişler, yıllar geçse de acıları bitmiyor” dedi.

Devlete Güven Var Ama...

Yücel Alphan, şehit ailelerinin devlete olan güvenini her zaman koruduğunu da vurgulayarak, yetkililerin dikkatli bir dil kullanması gerektiğini ifade etti. “Biz şehit aileleri olarak devletimize her zaman güvendik. Ancak bazı açıklamalar şehit ailelerinin duygularını yaralıyor. Lütfen acılarımıza saygı gösterin ve bizi siyasetin malzemesi yapmaktan vazgeçin” dedi.

Alphan’ın bu açıklaması, şehit ailelerinin derin duygularının ne kadar önemli olduğunu ve bu duygulara saygı gösterilmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getirdi. Alphan, şehit ailelerinin feryatlarının artık duyulmasını ve bu aileler üzerinden siyaset yapılmaması çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.