ÜNİVERSİTE HASTANESİ ÇALIŞANLARI EK ÖDEME ALABİLECEK Mİ?

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2021 - 17:16, Güncelleme: 28.03.2022 - 15:40 2065+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE HASTANESİ ÇALIŞANLARI EK ÖDEME ALABİLECEK Mİ?

"Sağlık çalışanları için uygulamaya konulan geçici ek ödeme düzenlemesi üniversite çalışanları için uygulanacak mı?"
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personelin ardından “üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele de” ek ödeme yapılması için bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırladı. YÖK tarafından hazırlanan yönetmelik değişiklik taslağı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile paylaşılarak taslağa ilişkin görüşlerinin bildirilmesi talep edildi. Bu kurumlardan gelecek uygunluk görüşüne göre yönetmelik değişikliğine yönelik çalışmalar neticelendirilecek. Pandemi döneminde Sağlık Çalışanlarının mali problemlerini bir nebze azaltmak ve motivasyonu artırmak amacıyla sürekli değiştirilmeye başlanan ek ödeme yönetmelikleri artık belli bir hafıza kazandı. Ek ödeme düzenlemeleri hususunda sürekli yapılan eleştirileri göz ardı etmek, duymamak ve aynı mağduriyetleri çalışanlara tekrar tekrar yaşatmak doğru değil! Bir kısım çalışan tavan oranında ödeme alırken teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerine doğrudan katkı sunan bir kısım çalışan sağlık personeli bu ödemelerden kuruş dahi alamamıştır. İdari personelin neredeyse tamamı yok sayılmaktadır. Unutulmamalıdır ki kamuda düzenlenen esnek mesai uygulamaları ve idari izin düzenlemelerinden sağlık kurumu çalışanları istifade edememişlerdir. Bu itibarla, Üniversiteler için Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin neticesinin olumlu olacağını düşünüyoruz fakat bu düzenlemelerin Sağlık Çalışanları arasında çalışma barışını bozduğunu tekrar tekrar ifade etmek gerekir!  “Talebimiz tüm çalışanları kapsayacak ve mağduriyet doğurmayacak bir kazanımdır!”
"Sağlık çalışanları için uygulamaya konulan geçici ek ödeme düzenlemesi üniversite çalışanları için uygulanacak mı?"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personelin ardından “üniversite hastanelerinde Kovid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele de” ek ödeme yapılması için bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırladı.

YÖK tarafından hazırlanan yönetmelik değişiklik taslağı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile paylaşılarak taslağa ilişkin görüşlerinin bildirilmesi talep edildi.

Bu kurumlardan gelecek uygunluk görüşüne göre yönetmelik değişikliğine yönelik çalışmalar neticelendirilecek.

Pandemi döneminde Sağlık Çalışanlarının mali problemlerini bir nebze azaltmak ve motivasyonu artırmak amacıyla sürekli değiştirilmeye başlanan ek ödeme yönetmelikleri artık belli bir hafıza kazandı.

Ek ödeme düzenlemeleri hususunda sürekli yapılan eleştirileri göz ardı etmek, duymamak ve aynı mağduriyetleri çalışanlara tekrar tekrar yaşatmak doğru değil!

Bir kısım çalışan tavan oranında ödeme alırken teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerine doğrudan katkı sunan bir kısım çalışan sağlık personeli bu ödemelerden kuruş dahi alamamıştır. İdari personelin neredeyse tamamı yok sayılmaktadır.

Unutulmamalıdır ki kamuda düzenlenen esnek mesai uygulamaları ve idari izin düzenlemelerinden sağlık kurumu çalışanları istifade edememişlerdir.

Bu itibarla, Üniversiteler için Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yapılan görüşmelerin neticesinin olumlu olacağını düşünüyoruz fakat bu düzenlemelerin Sağlık Çalışanları arasında çalışma barışını bozduğunu tekrar tekrar ifade etmek gerekir!

 “Talebimiz tüm çalışanları kapsayacak ve mağduriyet doğurmayacak bir kazanımdır!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habergundemim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.